Användarprofil Göran Stafrin / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Göran Stafrin

Antal betyg: 23
Antal recensioner: 17

Snövit ska dö

Ett tyskt Midsomer

29 mars 2017

Massor med mord och intriger. Underhållande och välskriven, men man får känslan av att författaren har kastat mer än ett öga på Morden i Midsomer. Kriminalarna Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein känns ganska realistiska, men jag har lite svårt att se varför Bodenstein överhuvudtaget är med i boken då hans enda uppgift tycks vara att bekymra sig om sitt sönderfallande äktenskap.

Men, som sagt, boken är underhållande och upplösningen långt i från uppenbar. Det är också intressant att se kriminalromanen ur ett annat perspektiv än det svensk/engelsk/amerikanska.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lewismannen

För skottlandsvänner

29 mars 2017

Trevligt skriven, men Mays stil att varva kapitel i jag-form med kapitel ur berättarens synpunkt kan ibland bli litet störande. Intrigen är i sig intressant, men trots anknytningen till en brottsutredning känns det,liksom med de övriga böckerna i serien, lite fel att rubricera den som deckare.

Man skall inte vänta sig något "Midsomer-mys" eller en elegant upplösning i Agatha Christie-stil men den suggestiva stilen där May nästan låter Isle of Lewis bli en person i handlingen gör det till en klart läsvärd bok.

Både denna och efterföljaren Lewispjäserna vinner på att man har läst Svarthuset som är den första boken i serien.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det godaste jag vet!

Missar i korrekturläsningen

29 mars 2017

Inspirerande och trevlig bok. Tyvärr verkar korrekturläsningen ha gått lite för fort. I receptet på langos saknas t.ex. uppgift om hur mycket vetemjöl som ingår. För övrigt välskriven och intressant med många recept som verkar lockande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Harry Potter and the Cursed Child - Parts One and Tw...

En bok för entusiaster

12 augusti 2016

Som de flesta andra undrade jag hur det gick för Harry och hans vänner efter händelserna i Deathly Hallows. Vi fick ju veta att Harry gifte sig med Ginny och Hermione med Ron men hur gick det med deras karriärer och liv i övrigt?

I det här manuset till pjäsen med samma namn få vi svar på en del av de frågorna och vi får bekanta oss med den nya generationen trollkarlar, vilket känns odelat positivt. Man ska dock ha klart för sig att det är ett manuskript med repliker och mycket knapphändiga scenanvisningar och här och där vissa ord och uttryck som troligen är mera lättförståeliga för den som har lite erfarenhet av teater.

Handlingen känns ibland lite tunn efter vad man har vant sig vid från J K Rowling, men på det hela taget läste jag boken med nöje men vill kanske främst rekommendera den till Harry Potter-fans

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Monogrammorden : ett nytt fall för Hercule Poirot

Tveksam Poirot

30 mars 2016

Lite underhållande deckargåta som kan passa på badstranden, men inte någon av Hercule Poirots större triumfer.
Boken hade dessutom vunnit på om översättaren inte hade varit så uppenbart fixerad på att personerna ska adressera varandra i du-form, vilket har resulterat i en nästan parodisk text där personerna tilltalar varandra med titlar i högtravande stil och därefter låter som om de vore gamla vänner. Läs hellre boken på originalspråket så slipper man den irriterande stilblandningen mellan engelsk artighet och svensk du-reform.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Singöspionen

Väntar på nästa

30 mars 2016

Småmysig deckare i skärgårdsmiljö med mersmak. Ska bli intressant att se om nästa bok i serien kommer att leva upp till löftet från den här. Kanske blir Singö ett svenskt Midsomer?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Flippin' burgers : hamburgare från grunden

Världens pommes och saftiga burgare

30 mars 2016

Äntligen en bok med recept på hur man får till frasiga pommes frites och hamburgare som blir saftiga utan att drypa av köttsaft!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
Adventures of Ellery Queen

(enbart betyg)

27 september 2018

Bläckhjärta

(enbart betyg)

30 mars 2016