Användarprofil Rosba / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Rosba

Antal betyg: 11
Antal recensioner: 11

Framtidsstaden : om Sverige imorgon blir som Malmö i...

Rättfram bok om vår förlorade stad.

30 januari 2017

Författaren beskriver dagens Malmö på ett ärligt vis. Detta är ovanligt då journalister och politiker i många år förvrängt fakta. Lars Åberg skildrar Malmö utifrån människorna som bor och arbetar här. Här får vi nu en ärlig insyn i hur staden fungerar. Författaren låter olika yrkesgrupper berätta om hur svårt det är att leva med våra gamla värderingar, hur allt förändrats och otryggheten som finns överallt. Denna förändring är inte positiv och har tyvärr skett alltför snabbt till följd av oansvarig invandringspolitik. Boken är definitivt värd att läsa och jag rekommenderar den varmt.

6 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Låsningen : en analys av svensk invandringspolitik

Viktig bok!

22 juni 2014

Jan Tullberg har skrivit om det förbjudna! I många år har vi förts bakom ljuset av media. Vi är många som förstått men inte kunnat diskutera eller ens prata om invandringens negativa konsekvenser. Tullberg är ekonom och har alla fakta samt förmåga att belysa konsekvenser av den ansvarslösa politik som förts i alltför många år i vårt land. Tullbergs bok borde läsas av alla innan det är försent att ens försöka rädda vårt land, välfärd och framtid.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gangstervåld : den nya brottsligheten

Realistisk beskrivning av dagens samhälle.

21 oktober 2020

Författaren har lagt ner ett omsorgsfullt arbete med denna bok. Den skildrar dagens problem, som nästan aldrig beskrivs i media. Landet har förändrats inte minst demografiskt de sista decennierna och juridiken har inte inte följt utvecklingen. Kärrholm beskriver det nya grova våldet och dess konsekvenser. Han ger dessutom konkreta råd om möjliga lösningar. De senare förutsätter dock att politiker och andra myndighetspersoner vill diskutera och agera. Boken borde vara obligatorisk läsning för regerings- och riksdagsledamöter.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vikingarnas liv i 200 föremål

Vikingliv

27 juni 2019

Detta är en mycket intressant bok som tar läsaren med på en lång resa bakåt i tiden. Författarna har lagt ner mycket arbete på att berätta om föremålens historia. Fotografierna är fina och boken är vacker. Tidigare har man sett enstaka fotografier av dessa föremål men nu är många samlade i denna bok. Det gör vikingatiden mer levande och man inser att denna tidsepok var allt annat än primitiv.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hittade...

Ett märkligt hundöde

26 maj 2017

En fantastisk historia om hunden som mot alla odds fick ett nytt liv och hem i en annan del av världen. Det är en underbar och positiv skildring om det starka bandet mellan hund och människa. Trots alla hinder, inte minst byråkratiska, slutar denna story väl. Måtte Arthur få leva i många år.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet ...

Släktforskning med DNA

30 juli 2021

Boken är en föredömlig skildring av upplösningen av ett oerhört svårt brott där nya metoder använts. Det är mycket intressant att se att ny DNA-släktforskning plus traditionellt polisarbete kan kombineras. Boken skildrar både offren och gärningsmannen ingående och följer från början till rättegångens slut. Som släktforskare är det är en synnerligen intressant forskning som lett fram till ett avslut. Skulle vara önskvärt att polis och släktforskare kunde samarbeta så här i fortsättningen, men tyvärr tillåts det inte av myndigheterna.
Boken är välskriven och författarna har verkligen lagt ner mycket arbete på att skriva om detta "fall".

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sundets röda nejlikor : hur svensk polis och Helsing...

Nutidshistoria

13 december 2020

Intressant att författaren grävt i gamla dokument och dagböcker etc och fått fram information som går ner till den enskilda individen. Ofta avhandlas ju kriget mer generellt men här ges en god inblick i Danmarks öde och danskarnas lidande under andra världskriget. Detta är dock nutidshistoria och får inte glömmas bort Därför är boken viktig, den ger en mycket nyttig historielektion även om språket i början av boken har vissa brister.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Malmö då och nu

Malmöhistoria

11 mars 2019

En intressant bok som belyser Malmös historia i både då- och nutid. Det är trevligt för infödda och inflyttade Malmöbor att få stadens historia till livs i både text och bilder. Jag kan varmt rekommendera denna mycket läs- och sevärda bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mitt liv med Bob

Katten Bob

7 februari 2015

En positiv och värmande historia om samspelet mellan människa och djur. Denna boken är en hjärtevärmande historia om en missbrukare som blivit drogfri med hjälp av en katt. Katten och James möttes i en tid då båda behövde en sann vän. De fann varandra. Det är en skildring om hur mycket ett djur kan betyda för en människa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej