Användarprofil Christina Olsson / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Christina Olsson

Antal betyg: 4
Antal recensioner: 3

En bokhandlares dagbok

Oumbärlig för alla som älskar böcker & bokaffärer

14 juni 2018

Oerhört rolig, insiktsfull, lärande och medkännande på ett allmänt plan, men också mer djuplodande om själva läsandets natur och böckers verkliga värde. Många oförglömliga iakttagelser och kommentarer som många kan känna igen sig själva i, och tillbörligen borde skämmas över. Framför allt är detta en stridstext till bokens och bokhandlarnas försvar. Ljudbokslyssnare och eboksläsare göre sig icke besvär, de har ändå inte fattat vad en bok är för något.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Omvägen

Korthuggen prosa förmedlar ovanligt djup

20 mars 2018

Gerbrand Bakker är en juvel. Att missa hans böcker är att missa vad som gör oss människor så underliga, sorgliga och ljuvliga. Omvägen (The Detour) är en långsamt berättad betraktelse över ett liv som hamnar på okänd avtagsväg. En roman om det främlingskap som inte bara präglar oss inför våra medmänniskor utan i lika hög grad oss själva. Som vanligt med Bakker ligger texten nära teaterns styrka, att med avskalad prosa förmedla bilder och tankar som lägger sig tätt intill ens medvetande. En oas för den litterärt stressade.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mallan kommer bort

Fantasirikt, spännande och igenkännande

27 oktober 2017

Mallan går sin egen väg, och försvinner ut i stora läskiga skogen där hon råkar ut för ruskigheter. Förhoppningsvis kommer det fler böcker om Mallan. Debuten var grymt bra!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hälsning från de döda

(enbart betyg)

4 februari 2016