Användarprofil Martin Augustsson / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Martin Augustsson

Antal betyg: 3
Antal recensioner: 3

Hamnet

Intressant och gripande

4 maj 2021

"Hamnet" är en roman om världshistoriens mest berömda författare William Shakespeare, hans fru och familj. En gripande berättelse där allt egentligen kretsar kring hur sorgen och vanmakten formar familjen efter den elvaårige sonen Hamnets död. Vackert språk, stämningsfulla och trovärdiga miljöbeskrivningar och en intressant historia. Romanen är kanske lite långrandig ibland, men klart läsvärd.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Överlevarna

Lysande!

26 oktober 2020

"Överlevarna" av Alex Schulman är en intensiv, påtaglig och gripande berättelse om tre bröder som tillsammans beger sig till familjens sommartorp för första gången på tjugo år för att sprida deras mammas aska. Schulman är en fantastisk berättare och jag kunde med lätthet känna igen mig i miljöerna och i de känslor och minnen som väcks till liv. Romanen flätas ihop på ett mästerligt sätt och vartannat kapitel växlar mellan nutid och dåtid. Ett tips kan vara att när du har läst boken, läs den igen baklänges. På nåt sätt blev den då ännu bättre!

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Familjen

Skrämmande dokumentär

22 september 2020

"Familjen" av Johanna Bäckström Lerneby är en skrämmande dokumentär om hur ett släktnätverk med kriminella metoder och strategier håller invånarna i stadsdelen Angered i schack. Boken skildrar också polisen och andra myndigheters metoder och samarbete för att om möjligt ta tillbaka kontrollen och kunna skapa trygghet åt invånarna. Angered har utvecklats till en stadsdel där samhällskontraktet med invånarna i princip har kollapsat. Journalisten Johanna Bäckström Lerneby har gjort ett enastående journalistiskt arbete som garanterat skapar starka reaktioner hos den som läser denna strålande dokumentär där verkligheten verkligen överträffar dikten!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej