Användarprofil Gabriella / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Gabriella

Antal betyg: 21
Antal recensioner: 6

Bokhandeln på Riverside Drive

En feelgoodpärla!

13 april 2018

Frida Skybäck är sedan tidigare en av mina favoritförfattare och den här boken gjorde mig verkligen inte besviken. Så otroligt mysig och charmig, med Fridas alltid så vackra språk. Riktigt må-bra-läsning som helt klart kommer läsas om i solen i sommar.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skugga över månen

Sagolik

10 juni 2018

Känns verkligen som att få försvinna in i en saga. Älskar den fiktiva medeltid som Nozlin byggt upp. Läs den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kanske imorgon

Sådär

12 april 2018

Slutet gjorde mig mest bara deppig, även om boken fram till dess var helt okej. Om man är förberedd på att den inte slutar så lyckligt kanske man tycker mer om den. Men jag trodde den skulle göra det, så det var ingen trevlig överraskning..

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mirele Dangin

Fantastisk bok!

12 april 2018

Jag älskar alltid Caroline Hurtigs böcker, men det var något alldeles speciellt med den här boken. Den sög tag i mig på ett sätt som en bok inte gjort på länge och jag kunde verkligen inte släppa den. Spänning, romantik och magi. Vad mer kan man önska sig? Längtar till nästa del i serien!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tjurnatten

Romantik och fantasy i en forntida miljö!

12 maj 2015

Till en början trodde jag att det skulle bli en klassisk kärlekshistoria med några enstaka övernaturliga inslag, men ju längre in i boken jag kom märkte jag att så inte alls var fallet.
Det var spännande att få höra om Linders värld och få lära känna både honom och Vala/Saga i deras separata kapitel. Jag älskade att läsa om deras första natt tillsammans och deras känslor för varandra smittade verkligen av sig.
Boken är fylld av starka känslor och jag tycker det är lätt att leva sig in i det karaktärerna känner och upplever. Dessutom har den ett starkt driv framåt och det händer ständigt nya saker som man inte alls har förväntat sig, vilket gör att man är fast ända till slutet.
Och utan att avslöja för mycket så måste jag bara säga att jag älskade hur Caroline vävde ihop den här fristående boken med sin serie "Själarnas Öden". Det hade jag verkligen inte förväntat mig och det var en riktigt rolig tvist för mig som även läst första delen i serien.

Sammanfattningsvis så tycker jag alltså att det här var en otroligt bra, spännande och oförutsägbar bok. Den innehåller många viktiga ingredienser såsom kärlek, sorg, magi och äventyr. Och framförallt ett vackert slut som väcker funderingar och får en att vilja läsa mer om hur det går för Saga i framtiden. Jag längtar efter att få läsa en fortsättning!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Staden på andra sidan. Del 1, Kompassen

Spännande äventyr för en yngre publik!

24 april 2015

Mina tankar: Jag måste säga att jag är extremt kluven till den här boken. Det är något som inte alls får mig att fastna och jag fick verkligen tvinga mig själv att sitta kvar på stolen och läsa ut den.. I vanliga fall brukar jag gilla Kims språk men i den här boken fastnade jag inte alls för det och inte heller för berättelsen vilket kändes väldigt tråkigt för det är egentligen en bra berättelse. Jag kände inte riktigt att språket flöt på så bra som det gjort i de böcker jag läst av henne tidigare. Men jag tror ändå att den kan intressera många andra och i synnerhet då en yngre publik (runt 12 år) då det är ett enkelt språk och karaktärer som jag tror att barnen lätt kan känna igen sig i.

Tycker ändå att världen som Kim byggt upp är intressant och jag kunde hela tiden se den framför mig. Önskar själv att jag skulle hitta en såndär bubbla någonstans och försvinna in i. Lite som dörren till Narnia. Hade varit toppen! Om jag inte hade varit så less på fantasy överlag just nu kanske jag hade tyckt om boken mycket mer just pga den spännande världen och allt karaktärerna får möta där.

Så ja, även om jag inte helt fastnade för den här boken tycker jag definitivt att ni som känner er sugna på den ska ge den en chans. Har sett att den fått många fina recensioner, så kanske är det bara jag som är lite konstig ;) haha

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Döttrar av natt

(enbart betyg)

12 april 2018

Det nästan döda trädet

(enbart betyg)

12 april 2018

Splittrade skärvor

(enbart betyg)

12 april 2018