Användarprofil Gabriel Stein / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Gabriel Stein

Antal betyg: 4
Antal recensioner: 4

Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladim...

Mycket intressant och synnerligen läsvärd

26 april 2022

En mycket intressant och läsvärd bok om Ryssland under Putin och varför saker har utvecklat sig som de gjort. Det enda tråkiga är att boken antingen ibland är hafsigt skriven, eller att den är dåligt korrekturläst.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nordiska sjuårskriget

Mycket intressant

12 februari 2022

En mycket intressant och lättläst bok, som verkligen informerar om ett ofta bortglömt krig. Författaren navigerar skickligt mellan olika krigsfronter till lands och till sjöss; liksom mellan politik, ekonomi och sociala förhållanden. Verkligen läsvärd.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dockfabriken

Jättebra!!

2 januari 2022

Jag vet inte varför jag inte läste den här boken tidigare - jag känner en av författarna (Lena) och visste när den kom ut. Nu har jag i alla fall läst den. Och den är alldeles utmärkt. Inte bara därför att den är välskriven och spännande (fast det är den också); utan också därför att den bjuder på flera överraskningar och oväntade vändningar. Halvvägs genom boken var jag övertygad om att jag visste vad som hänt. Jag hade helt fel. Nu ser jag fram emot att läsa nästa del - och den köper jag så fort den kommer ut.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Judarnas historia i Sverige

Intressant och välbehövlig

26 december 2021

En inte bara välbehövlig, utan dessutom utmärkt översikt över de svenska judarnas mer än 200 år gamla historia. Det finns mycket som är nytt, även för en insatt läsare; och det finns flera gamla myter som äntligen tages av daga. Rekommenderas varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej