Användarprofil Lindsan / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lindsan

Antal betyg: 9
Antal recensioner: 8

Busiga Bebbens potta

Ålder?

22 september 2014

Trevlig bok med liten utmaning för barnet men jag undrar vilken ålder den egentligen riktar sig till? Ett barn som pottränas är lite för stor för att kallas Bebbe. Är det så att man pottränar tidigt så är boken i sin tur lite komplicerad.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Historien om någon

Deckare

14 april 2015

En deckare för småttingar! Spännande och trevlig bok som aktiverar läsaren. Hade fått full pott om språket varit modernare. Rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Du och jag, min skatt. Tvååringen

Bra kombination

20 januari 2015

Trevlig bok med bra kombinationer. Min 2-åring älskar variationen i den, sjunga lite, läsa lite. Men bilderna av Törnqvist är inga höjdare och en del ramsor/berättelser känns lite för gamla. Några delar känns dessutom för barnsliga för en 2-åring, alltså riktat till en 8-mån -1-åring istället.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fickordbok Engelsk-Svensk

Funkar...

20 januari 2015

Helt ok som liten uppslagsbok att ta med. Men det är trots beskrivningen inte mycket till hjälpsamma fraser i den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Snurrans största ABC-bok

Härliga Snurran! Snurran är en absolut favorit....

16 juni 2013

Härliga Snurran!

Snurran är en absolut favorit. Charmig och väldigt bestämt, för Snurran har ju alltid rätt! Boken är lekfull och den innehåller även sånger. Just lekfullheten är en viktig del när barn ska lära sig nya saker och med Snurran blir alfabetet roligt. Tror den kan vara lite för "bastant" för att vara den första ABC-boken (beror såklart på när man börjar introducera alfabetet) men sedan kompletterar bokens olika delar varandra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Söta kakor : eftermiddagar hos Café Tant Gredelin

Back to basics - med en twist! En bok som har...

16 juni 2013

Back to basics - med en twist!

En bok som har enkla recept utan att för den delen vara det minsta tråkig. Jag lockas i vanliga fall av komplicerade recept som i många fall tar timmar att göra. Så befriande det var att använda denna bok där bakverken har en lyxig känsla utan att vara svåra att göra.

En charmig och inspirerande bok :)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kärleksmums : 101 söta favoriter

Kletig

28 november 2011

Jag var ganska besviken på denna bok. Har läst andra recensioner som beskrivit den som trevlig och att den har många bra recept. Visst, recepten i sig är ganska bra, klassiska recept, ibland med en twist. Men jag kan inte förlika mig med språket i den. De "roliga" texterna tycker jag främst är tröttsamma när man väl står där och ska baka. Ta till exempel detta citat:

"...den här glasyren är svingod att kleta på muffins också, den är god att kleta på ALLT".

De förhållandevis enkla recepten känns på grund av all utfyllnadstext inte särskilt pedagogiska. Till vilken ålder vill man egentligen rikta sig till? Språket, och därmed det opedagogiska upplägget, tillsammans med att allt känns lite kletigt drar ner betyget för denna bok.

Jag rekommenderar istället Mia Öhrns "Macarons cupcakes cakepops...." eller Leila Lindholms "A piece of cake" . Det finns många bra kakböcker "Kärleksmums" är tyvärr inte en av dem.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Känner du Pettson och Findus?

Bra berättelse

20 januari 2015

Det är en bra berättelse om Pettson och Findus för de mindre barnen. Däremot undrar jag över formatet. En bok med kartongsidor signalerar bok till 1-åring men då är det nästan lite mycket text. Om boken istället är till en 2-3 åring känns de tjocka sidorna lite överflödiga. Och en 3-åring kan säkert hänga med i originalversionen.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej