Användarprofil CG / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av CG

Antal betyg: 24
Antal recensioner: 20

Verklighetens magi

Fint och intressant koncept!

10 september 2021

Fint uppbyggd bok med många intressanta exempel och intressant information! Han tar upp hur tidigare myter sett ut kring olika företeelser som finns i den naturliga världen. Ex: "Hur såg man på jordbävningar?". Sedan förklarar han vad vetenskapen har funnit och hjälper oss att uppskatta världen genom ökad kunskap och vetenskapligt sökande.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Egenmäktigt förfarande : en roman om kärlek

Känslolöst känslosam ljudbok

8 februari 2019

Gillade den här boken mycket. Perfekt som ljudbok. Snyggt känslomässigt avskalat språk och korta perspektivskildringar. Känslomässigt och känslolöst på samma gång. På något märkligt vis ger boken mig en hög igenkänningsfaktor men också en lättnad över att inte ha det eller ha haft det på samma vis. Möjligtvis ganska händelselös men för min del fungerade det fint då det istället handlade om sinnet och hur vi kan fungera.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett jävla solsken : en biografi om Ester Blenda Nord...

Spännande liv, inte så spännande läsning

30 december 2020

Det är en väldigt genomarbetad och snygg bok om en kvinna med ett spännande liv i en intressant tid. Däremot var det ingen "spännande historia" att följa och läsa enligt mig, eftersom den beskrivs ur ett tydligt utifrånperspektiv som är märkbart skrivet av en intresserad historiker. Den är välskriven och jag är imponerad av författarens insyn i hennes historia, men tyvärr är det inte min smak av bok.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mammutens återkomst : de utdöda arternas andra chans

Spännande lärdomar

24 februari 2022

Lättläst och spännande läsning. Om hur man tänker och är på gång inom dessa vetenskapliga områden. Jag lärde mig flera spännande saker. Visste du exempelvis att man har lyckats att skapa hönsembryon med tänder från sina tidigare evolutionära släktingar? Hur man har gjort det kan du läsa om i boken.

Jag lärde mig även en del spännande om hur utrotningen av arter har fungerat. Viktiga lärdomar helt enkelt. Boken rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Personligt : samtal med fritänkare

Koncisa intervjuer av spännande personer

24 februari 2022

Väldigt givande läsning för en sekulär humanist! Spännande personer och koncisa intervjuer med många intressanta och tankeväckande poänger. Säkert tankeväckande och spännande läsning också för personer med andra perspektiv än de "klassiskt" humanistiska. Boken rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jordens herrar : slaveri, djurförtryck och våldets f...

Tidigt "aha"-moment

22 februari 2022

Formulerad på ett lättillgängligt/begripligt sätt och full med bra poänger. Gav mig direkt ett "aha"-moment. Trots att boken är ganska tjock läste jag ut den på en dag. Helt klart läsvärd! För både intresserade och ointresserade egentligen. Det är nämligen en viktig bok. Utmana dig själv och filosofera över det här!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Utan invandring stannar Sverige

Nyanserar en ensidig debatt

10 september 2021

Boken vad klart läsvärd och upplysande. Även om grundtesen är ganska tydligt så upplever jag inte boken som svårt vinklande likt vissa andra böcker kring dessa ämnen kan bli. Snarare upplever jag att boken nyanserar en ensidig debatt. Väl skapat och genomarbetat av författaren.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Konsten att bli gammal

Filosoferande men ej enligt min "smak"

10 september 2021

Okej bok. Lättläst och lugnt filosoferande (boken var mindre än jag trodde). Tyvärr fann jag inte så mycket saker som jag tyckte var särskilt intressant. Men vem vet, kanske jag bara är för ung för att känna intryck av dessa funderingar ännu.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Främling, vad döljer du för mig?

Svartvitt tänk kring rasism

9 september 2021

Använder överförenklade perspektiv, ignorerar relevanta faktorer, cherrypickar statistik och påstår t o m på en plats att "allt beror på rasismen":

"Invandrare lever oftare i traditionella kulturer, begår oftare brott, och hamnar på samhällets botten. Och även om allt detta beror på rasismen: kan vi verkligen hoppas på att vi ska lyckas trolla bort all rasism?"

Inget beror alltså på kulturella/sociala attityder och ageranden som vissa invandrare gör? Visst att ex ekonomiska möjligheter och stöd till utbildning är relevant men att Allt beror på rasismen? Intressant. Det är ett tydligt exempel på "godhetsrasism". Att ställa långt högre krav på vita och inte kunna lägga något ansvar hos förövare med invandrarbakgrund.

Hans oärlighet är ganska talande enligt mig och visar exempel på hur han har ett illa baserat recept på positiv utveckling. Han för ett svartvitt tänk om rasism som han inte hade accepterat mot andra grupper. Annars fanns det några relevanta delar som var intressanta enligt mig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej