Användarprofil CG / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av CG

Antal betyg: 20
Antal recensioner: 17

Utan invandring stannar Sverige

Nyanserar en ensidig debatt

10 september 2021

Boken vad klart läsvärd och upplysande. Även om grundtesen är ganska tydligt så upplever jag inte boken som svårt vinklande likt vissa andra böcker kring dessa ämnen kan bli. Snarare upplever jag att boken nyanserar en ensidig debatt. Väl skapat och genomarbetat av författaren.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Konsten att bli gammal

Filosoferande men ej enligt min "smak"

10 september 2021

Okej bok. Lättläst och lugnt filosoferande (boken var mindre än jag trodde). Tyvärr fann jag inte så mycket saker som jag tyckte var särskilt intressant. Men vem vet, kanske jag bara är för ung för att känna intryck av dessa funderingar ännu.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Verklighetens magi

Fint och intressant koncept!

10 september 2021

Fint uppbyggd bok med många intressanta exempel och intressant information! Han tar upp hur tidigare myter sett ut kring olika företeelser som finns i den naturliga världen. Ex: "Hur såg man på jordbävningar?". Sedan förklarar han vad vetenskapen har funnit och hjälper oss att uppskatta världen genom ökad kunskap och vetenskapligt sökande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Främling, vad döljer du för mig?

Svartvitt tänk kring rasism

9 september 2021

Använder överförenklade perspektiv, ignorerar relevanta faktorer, cherrypickar statistik och påstår t o m på en plats att "allt beror på rasismen":

"Invandrare lever oftare i traditionella kulturer, begår oftare brott, och hamnar på samhällets botten. Och även om allt detta beror på rasismen: kan vi verkligen hoppas på att vi ska lyckas trolla bort all rasism?"

Inget beror alltså på kulturella/sociala attityder och ageranden som vissa invandrare gör? Visst att ex ekonomiska möjligheter och stöd till utbildning är relevant men att Allt beror på rasismen? Intressant. Det är ett tydligt exempel på "godhetsrasism". Att ställa långt högre krav på vita och inte kunna lägga något ansvar hos förövare med invandrarbakgrund.

Hans oärlighet är ganska talande enligt mig och visar exempel på hur han har ett illa baserat recept på positiv utveckling. Han för ett svartvitt tänk om rasism som han inte hade accepterat mot andra grupper. Annars fanns det några relevanta delar som var intressanta enligt mig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Har jag en dålig dag kanske någon dör

Bitvis tung läsning

30 december 2020

En läsvärd bok som ger en del intressant insyn. Något som jag rekommenderar för många att läsa. Däremot bör det tilläggas att bitvis är boken tung att läsa eftersom det kan vara jobbigt att höra om vissa personers utsatta öde. Jag tror att läkaren och författaren delar vissa av dessa historier som ett sätt att bearbeta erfarenheterna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hjälp! Veganer på middag. Mat för vardag och fest

För krångliga recept

30 december 2020

Tyvärr är jag besviken på den här boken. Den blir inte riktigt vad den utger sig för att vara eftersom den uppbådar onödigt krångliga recept att laga till veganer för den som är ovan vid att laga vegansk mat. Kanske bättre om man vill "stila" för veganerna. Jag köpte den för att jag tänkte ge den som present till min mamma (som har en vegandotter) men beslutade att inte ge den eftersom den inte fyllde sin funktion.

Fina recept, men inte något som allmänt passar för den som känner sig stressad över vad de ska laga för mat till besökande veganer.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

10 tips : må bättre och lev 10 år längre

Lättläst och konkret

30 december 2020

En lättläst och sammanfattande bok. Passar bra till den som vill ha konkreta tips för hälsan. Visste du att god tandhälsa kan förlänga livet?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Huden : allt om vårt största organ

Lärorik och gav mig praktiska råd

30 december 2020

Jag uppskattade den här boken! Hon har ofta ett charmigt språk med bra illustrationer. Den är informativ och gav mig också bra råd kring min egna hy. Visste du t ex att eunucker aldrig får acne och att oljor inte är bra att smörja i ansiktet? Boken är absolut värd det här priset!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Green Kitchen Smoothies : Hälsosamma och färgglada s...

Rekommenderad receptbok!

11 december 2019

Jag har lånat och kikat på rätt många receptböcker, men få böcker har jag provat så många recept i som den här. Alltså en ovanligt bra receptbok enligt mig. Den var inspirerande, snyggt upplagd (förklarar vad deras smoothies är bra för) och goda recept som oftast kändes enkla. Själv har jag särskilt sparat och fortsatt göra receptet för nötsmör och en kardemumma-kvälls-smoothie (för bättre sömn). Fanns även en "barnens gröna" och blåbärs/nötsmör-smoothie som jag gillade. Rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej