Användarprofil Izabela Cleopatra Horn / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Izabela Cleopatra Horn

Antal betyg: 41
Antal recensioner: 41

Berättelsen om Edgar

Vacker språk

29 september 2020

En berättelse om Edgar och hans familj, om hur allt plötsligt kan förändras. Det är en stillsam bok med långsam handling. Målande beskrivningar och mycket känslor finns i orden.
Tyckte jätte mycket om boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Alltings början

Generationsroman

9 september 2020

En bok om att vara en ung tjej i 90 talet Stockholm. Jag som själv växte upp på 90 talet kände igen mig jätte mycket i Saga. Jag var tonåring under samma period i Malmö och att läsa denna bok var som en minnes flodvåg från min egna tid. Samma funderingar, möte med män, vissa viktigare än andra. Var går gränsen mellan att vara en stark kvinna som tar för sig av livet och män till att bli utnyttjad och kasserad?
Karolina skriver bra, fokuserar på rätt sak och lyckas fånga en tid när det fortfarande gick att stanna upp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

De 500

Bra thriller.

24 augusti 2020

En helt ok thriller. Om en ung kille som kommer från slummen , pappan sitter i fängelset, mamman har fått och lämnat efter sig stora sjukhus räkningar. Mike vill inte sluta som sin pappa och därför pluggar han till jurist. Genom att lyckas imponera på rätt människa gör han en komet karriär i Washington.
Han börjar umgås med mäktiga män och plötsligt ser han att det inte finns några skillnader mellan kriminella från hans förflutna och dessa mäktiga män är .

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jacobs värld

Får läsaren att fundera

18 augusti 2020

Älskar Jodi Picoult böcker, hon skriver om aktuella ämnen som berör, hon får läsaren att ifrågasätta sina värderingar.
I Jacobs värld tar hon upp ämnet funktionsnedsättningar och ger läsaren en inblick i en främmande värld för den som är fullt frisk och inte kommit i kontakt med den baksidan av samhället.
Jacobs funktionsnedsättning syns inte utanpå men han lever i en annan verklighet än vanliga människor. Hans vardag är full av missförstånd, sociala krockat och mobbning då människor har en vana att göra narr av det som är annorlunda. Hela hans värld rasar bär han blir misstänkt för mord på sin handledare

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Världens vinter

Storslagen historisk roman

9 augusti 2020

Ken Follett är mästare på att lära oss historia på ett intressant sätt. Älskar hans böcker. Tyckte första boken var lite lättare att hålla reda på alla personer i boken. Men fortfarande jätte bra bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vitt på svart

Bra men hemsk barndoms skildring

16 juli 2020

r skriven på ett enkelt nästan barnsligt sätt, men Ruben Gallego är svårt handikappad så hans intelektuella förmågor kan vara begränsade. Men just denna enkelhet i språket gör att hans historia berör ännu mer.
Detta är hans självbiografi om sin uppväxt på barnhem i Sovjetunionen, under en tid som styrdes av censur och kommunism.

Ruben berättar utan att lägga några värderingar eller känslor, han beskriver exakt hur det var.
Boken berörde mig, samtidigt som den fick mig att må illa, det var med en närvarande ångest som jag läste

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nattfilm

Svårt att sluta läsa

15 juli 2020

Natt film är Maishas andra bok, debut boken Fördjupade studier i katastoroffysik var jätte bra men det var en helt annan slags bok än Nattfilm.
Jag kunde inte lägga boken ifrån mig så spännande var den. Korta kapitel men i varje kapitel hände det något, tempot är hög genom hela boken.
Boken är inte vad man förväntar sig, den tar en vändning in i det ockulta och plötsligt suddas linjer mellan verklighet och det övernaturliga ut.

Som läsare dras man in i historien, och man undrar hela tiden om det som utspelas är på riktigt eller blir Scott McGrath förd bakom ljuset.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

De öde landen

Blir bättre och bättre

4 juli 2020

Serien om det mörka tornet är Kings försök till fantasy genre, och jag tycker han lyckas bra med att gå in från skräck till fantasy utan att tappa bort sig själv. Han inspireras av stora författare som Tolken utan att ta efter honom .

Första boken revolvermannen var en svag start, i de tre blir dragna lyckades han fånga mig, och i denna förjupas han i en annorlunda King

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

1Q84 : första boken

Annorlunda bok

28 juni 2020

Vilken annorlunda handling . Två historier som först inte verkar ha något ihop .en ju längre in i boken man kommer närmar sig historierna i varandra. Vacker språk, nästan parsparant, flyktig och len.
Utspelar sig i Tokyo men det är inget man tänker på, känslan är inte asiatisk utan mystisk och modern.
Jag kommer läsa fortsättningen men även andra böcker av författaren.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej