Användarprofil Mathias Rosén / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Mathias Rosén

Antal betyg: 4
Antal recensioner: 4

LCHF-husmanskost : den goda vägen till hälsa och vik...

Bra recept men skottpengar för att de inte har en...

11 januari 2014

Bra recept men skottpengar för att de inte har en innehållsförteckning för recepten. Har dock svårt för alla försök till "ersättningsmat", så som blomkålsris, blomkålspotatis, pannkakor, fröbröd etc.

För mig handlar det om att äta riktig mat, och äter man inte potatis eller ris så gör man inte.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Outliers

Den här boken handlar om de människorna som är väldigt...

10 januari 2014

Den här boken handlar om de människorna som är väldigt framgångsrika i vad de än må pyssla med. Gladwell förklarar sin tes, som är grundad i forskning med exempel som varför majoriteten av världens bästa hockeyspelare är födda under årets första tre månader. Varför det var den slitsamma tiden i Hamburg som fick The Beatles att bli världens största band. Varför asiater är bättre än vi i väst på matematik och varför Korean Air, fram tills de alldeles nyligen tillsatte en utredning, råkade ut för sjutton gånger fler flygplanskrascher än amerikanska United Airlines.
Som vanligt med M. Gladwells böcker så är den väldigt underhållande och tankevärd. En klar 5a på underhållsvärdet. Om inte annat så kan boken skapa spännande middagskonversationer.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tipping Point

Denna bok finns på svenska under namnet "Den tändande...

10 januari 2014

Denna bok finns på svenska under namnet "Den tändande gnistan", men valde att läsa den på originalspråk. Boken handlar om hur saker och ting når framgång, och att det ofta är små saker som ibland inte ens känns relaterade som är gör den stora skillnaden, "the tipping point". Som ett exempel i boken om hur New York city office fick sitt tunnelbanenät att gå ifrån att vara en av de farligaste till en av de säkraste genom rätt små ingrepp: Laga trasiga fönster och liknande, satte åt graffittimålarna och tjuvåkarna på tunnelbanan. Resultatet blev att antalet större brott minskade kraftigt.
Som alltid är M.Gladwells böcker underhållande och tankevärda.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Blink

Som det mesta av M. Gladwell är denna bok...

10 januari 2014

Som det mesta av M. Gladwell är denna bok underhållande och tankeväckande.
Boken som är en faktabok handlar om hur människan har förmågan att "in a blink of an eye" fatta beslut, och vilka konsekvenserna av det. .
Som underhållsvärde är det en klar 5:a, men frågan är om det är bara underhålla Malcolm vill göra?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej