Användarprofil André / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av André

Antal betyg: 1
Antal recensioner: 1

Medvetna val : från offerkofta till möjlighetsmantel

En medveten bok - helt rätt i tiden

27 december 2017

Boken grep tag i mig direkt via den inledande personliga berättelsen. Jag kände sedan igen delar av det som finns i huvudmodellen, men insikten om att vi även inom oss har ett medvetet val var ny för mig. Jag kan se att denna insikt kan leda till stora förändringar för mig på personlig nivå men även i en arbetsgrupp som arbetat enligt modellen.

Ibland tappar man intresset efter att författaren presenterat sin huvudtes. Så var det inte med denna bok. I andra halvan presenteras flera perspektiv och jag känner igen och gillar faktiskt dem alla. Jag har stött på dem i mina studier och i mitt arbete med organisations- och personal-utveckling.

Jag ser denna bok som en del av en rörelse. Det finns liknande böcker om organisationsutveckling och om högre medvetenhet. Jag hör ofta om nya initiativ och Teal som nämns i boken är ett exempel på något som jag själv engagerar mig i. Jag är övertygad om att denna rörelse på sikt kommer att leda till en större förståelse och medvetenhet och därmed till en utveckling som är bättre för världen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej