Användarprofil Ulrika E / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Ulrika E

Antal betyg: 3
Antal recensioner: 3

Det Kallas Kärlek

En krass och svårsmält höjdare

9 maj 2006

Carin Holmberg är en vass och kunnig jämställdhetsanalytiker. Hon har med skärpa studerat unga par utan barn som anser sig vara jämställda. Genom djupintervjuer har hon lyft fram kvinnors och mäns olika sätt att förhålla sig till parrelationen. Jag kunde känna igen resonemangen i mig själv när jag läste dem, så de bottnade också i min person.

Jag blev arg och upprörd när jag läste boken. Vilken nerköp för tjejer att stadga sig! Och vilka "freerider"-beteenden som män har i relationer! Det är sällan som jag är glad åt mitt singelskap, men jag kände faktiskt att jag var det efteråt.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Du får väl säga som det är

Varm och fin

20 april 2019

Varma, fina, förtvivlade och hoppfulla reflektioner från syskon, föräldrar, mor-/farföräldrar etc. till någon med en funktionsnedsättning eller sällsynt sjukdom. Boken har gett mig fler nyanser och perspektiv kring att vara anhörig. Jag känner mig inte så ensam längre.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tänk som han - Lär av killarna och dejta smartare

Rättfram bok om dejtning - för dumma läsare

27 december 2006

Giulia Depandi har skrivit en bok om smartare dejtning. Boken går ut på att om man som tjej lär sig tänka som en kille när man dejtar, så får man hetare dejter på tråden. Fördelen med boken är att den är rolig och rättfram. Giulia går inte som en katt runt het gröt utan levererar sina egna sanningar rakt på. Nackdelen är att hon tror att läsaren är obegåvad. Även om jag är nästan tio år äldre än författaren, tror jag inte att alla tjejer petar i maten, bara bryr sig om märkeskläder och väskor, vill vara en Paris Hilton look-alike osv. Dessutom tror jag inte på att man ska fejka så mycket som Giulia föreslår för att hålla killen intresserad. Ljug om att du kan laga mat, visa dig inte svag eller beroende, låtsas vara intresserad av fotboll m.m. När ska sanningen komma fram, kan jag undra? "Much a do about nothing", skulle jag vilja säga, för en rätt högt pris på en bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej