Användarprofil C. / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av C.

Antal betyg: 14
Antal recensioner: 13

Cookie rookie : för dig som älskar att baka!

Trevliga kok- och bakböcker av Johanna Westman

4 juni 2019

Trots att jag inte tillhör Johanna Westmans målgrupp på 9-12 år, utan är över 25 år, så tycker jag väldigt mycket om hennes receptböcker. Det är skönt att kunna bläddra i en kokbok med recept som inte är allt för svåra, även för en som lagar mat ganska ofta från grunden. Det som gör att denna bakbok tilltalade mig var att hon beskriver noggrant med kortfattat om olika matallergiker och matöverkänsligheter.
Det är kul att hon ger tips och trix i boken, för att göra slutresultatet bättre.

Jag gillar hennes stil av att förklara noga hur du ska laga till maten utan att dumförklara kocken där hemma, oavsett ålder. Hennes böcker hjälper även dem som nyligen har fått upp intresset av att laga mat, men också dem som kan ha lite ont om tid att fixa eftermiddagen eller helgens fikat till kvällens middag. Jag har många gånger valt att kolla på hennes recept då det kan vara att jag bara behöver ett tillbehör till den kvällens middag. Ibland kan det kännas skönt att inte behöva laga komplicerade recept som kan ta flera timmar, utan att hitta ett recept där den totala tiden för skapandet av just den maträtten, inklusive för- och efterarbete kring denna maträtt tar max 1,5 timme, förutsatt att du har ingredienserna hemma sedan tidigare.

Det som kunde ha varit lite bättre med denna bok kunde kanske ha varit olika avdelningar i boken där fokus är på allergivänliga recept, så det blir enklare att laga fika som hjälper dem som nyss fått veta att de är matallergiker eller har en matöverkänslighet.
Det är det extra kul att hennes humor syns på de flesta sidorna i boken genom bilder på henne och hennes prattexter.

Jag rekommenderar JW böcker för dem som vill laga god mat och goda efterrätter utan att göra det komplicerat. Andra bra kokböcker är Clara Lidströms serie Steg för steg, som också ger tydliga instruktioner.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ensam hemma

Bra present till födelsedagsbarn

28 mars 2017

Denna bok är riktigt charmig och kaninen agerar som ett litet nyfiket barn gör. Passande för barn i 4-6 års åldern, som kan förstå hur denna kanin tänker och agerar som den gör. Perfekt som godnattsaga.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jolly Good Food

Underbar

12 december 2018

Om du gillar Enid Blyton böcker och vill både laga deras mat Och vill använda den mer barnvänliga kokboken, så är denna perfek för dig. Kokboken innehåller tydliga instruktioner och bilder på hur resultatet kan se ut på uppläggningsfatet. Kokboken "Five go feasting" av Josh Sutton vänder sig till unga vuxna/vuxna och kan vara fortsättningssteget i Enid Blytons matvärld efter att du har mästrat "Jolly Good Food" eller vill bara lära dig de lite svårare maträtterna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Paddington's Cookery Book

Gullig och helt underbar

6 februari 2018

Denna kokbok har jag använt mycket, däremot betyde det inte att jag har prövat alla recept. Denna kokbok vänder sig till barn (med mycket hjälp av någon vuxen). Det som är väldigt positivt med denna kokbok är att som vuxen kan du använda denna kokbok utan att känna dig dumförklarad över hur recepten är skriva. Det är däremot viktigt att läsa recepten noga, så du inte missar något viktigt steg i tillagningen.
Dessa recept gör att du också får chansen att träna på dina engelska kunskaper och pröva nya rätter. Alla recept i denna kokbok är inte typisk brittiska, men en del kanske kan klassas som det. Jag skulle hellre tolka det som en kokbok som präglar den matkultur som finns kring det område som björnen Paddington vistas i och runt i London. Förutom den brittiska matkulturen, så finns det inslag från Peru och möjligtvis Mellanöstern.
Det som är negativt med denna kokbok är att om du saknar de typiska brittiska maträtterna som Sheppards Pie och Fish and chips så måste du tyvärr söka upp någon annan kokbok. Exempel på sådana kokböcker är Junk Food på riktigt av Liselotte Forslin eller Anne Wilsons Engelsk matlagning, som tyvärr vänder sig till vuxna och kräver att du kan laga mat.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Julfika

Mysigt med julfika

10 januari 2018

Passande som gåva till någon av dina käraste familjemedlemmar. Boken innehåller de vanligaste och säkert de mest populära julkakor. Denna bok fungerar bäst till dem som har någorlunda erfarenhet av att baka kakor. Annars bra till de personer som är intresserad av att baka.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Back to the Kitchen: 75 Delicious, Real Recipes (& T...

Verkar spännande

4 oktober 2017

Jag har ännu inte lagat någon maträtt ur boken, men den verkar spännande. De verkar inte allt för komplicerade, i alla fall vid första ögonkastet. Du måste förstå engelska ganska väl för att kunna få en bra uppfattning om recepten.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Diabeteskokboken

Måste inte ha sjukdomen

20 september 2017

Jag anser att boken ger bra tips på god mat och du måste inte ha sjukdomen själv för att äta dessa maträtter. Fast det är alltid bra att ha tips på mat om du vill äta lite nyttigare/mindre fett och salt o.s.v..

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Speak

Hemsk händelse berättad ur offrets syn

28 mars 2017

Denna bok handlar om hur ett offer berättar hur hennes syn på händelsen påverkade henne och hur ingen i hennes omgivning tror på henne eller vill inte inse att hon har rätt. Bra sätt att visa att alla trauman inte uttrycks på samma sätt som man kanske tror att det kan göra.
Får en att analysera om du kände till denna person och om du skulle tro på henne eller på förövaren/resten av skolan/de flesta vuxna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vegetariskt : Mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgår...

God mat

28 mars 2017

God vegetarisk mat som inte kräver allt för mycket speciella ingredienser och maträtterna är inte allt för svåra att laga till.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej