Användarprofil Bokmalen / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Bokmalen

Antal betyg: 26
Antal recensioner: 13

Madame de Pompadour

Fängslande bok

17 januari 2009

Herman har återigen lyckats med att skriva en spännande och välskriven bok. För även om det är en historisk person han skriver om så blir boken aldrig tråkig eller seg, istället så vill man hela tiden bara veta vad som står på nästa sida. Och det underbara med Hermans böcker är att han inte inlåter sig till att försköna och hitta på en massa. Han håller sig till faktan och där olika historiker har olika teorier delger han dem på ett bra sätt som inte får boken att bli fackmässig. Och där ingen faktiskt vet vad som hände så skriver han det med kanske en liten kommentar om vad folk kanske tror hände.
Så vill ni läsa en spännande historisk bok där man kan lita på att det man läser faktiskt stämmer ska ni läsa denna bok som även om det är en faktabok, om hur en dam född som en enkel borgarflicka kom att bli den person som i praktiken styrde landet, mest känns som en spännande skönlitterär bok som man inte kan sluta läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

102 minuter : den sanna berättelsen om kampen för öv...

Ger en både hopp och misströstan om mänskligheten

17 januari 2009

Denna otroligt intressanta och välskrivna bok efterlämnar känslor av både ilska, sorg och otroligt nog även hopp för även om den handlar om hur några få människor utsätter så många andra för svårt lidande så visar denna bok hur dessa svårt trängda människor inte bara tänker på att rädda sig själva utan hur de ställer upp för varandra och finns där för varandra. Men boken lämnar en också med mycket ilska båda när det kommer till informationen om hur dessa torn byggdes och kring räddningsinsatserna. Undra hur många fler människor som skulle ha kunat räddats om kommunikationen varit bättre och och om inte pengar fått styra!!!

Så läs denna verklighetsskildring om den dag som fick många att tappa tron på mänskligheten men som faktiskt på många vis är den dag då mänskligheten visade sig från sin bästa sida.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Da Vinci Code

Tyvärr...

3 juni 2006

En bok som alla älskar och prisar är tyvärr en bok som jag fullkomligt ogillade.
Jag läser normalt en bok på några dagar men denna bok tog det över en månad att komma igenom. Den var tråkig och det kändes bara som att man ville ge ut fakta och det är nog denna fakta som gjort boken känd. Men om man tog bort all denna fakta finns bara en tråkig historia kvar som segar sig fram i det oändliga.
Och överaskningen i slutet förstör hela bokens trovärdighet. Läs hellre Dan Browns tidigare verk som Deception point och Digital fortress, för de har i alla fall en handling.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skipping Christmas

(enbart betyg)

9 januari 2018

Versailles : slottet parken livet

(enbart betyg)

20 september 2017

Alla vi barn i Bullerbyn

(enbart betyg)

20 september 2017

Yoga för kvinnor

(enbart betyg)

20 september 2017