Användarprofil Magnus Brättemark / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Magnus Brättemark

Antal betyg: 7
Antal recensioner: 6

Häxans trädgård : läkeväxter förr och nu

Vacker men svårläst

6 februari 2017

De historiska delarna om häxprocesserna och vilka egenskaper växterna ansågs haft förr var intressanta. Men tyvärr tycker jag det ibland var lite svårt att hänga med på vad som är gammal folktro och vad som numera har visat sig fungera. Bokens layout och bilder är vackra, men hade varit lika snyggt om de valt ett litet större typsnitt. Jag hade svårt att läsa texten. Att viktigare delar är skrivet i en ljus gulbrun färg gjorde det inte lättare.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Food Pharmacy : en berättelse om tarmfloror, snälla ...

Intressant, nyttigt och roligt

6 februari 2017

Boken är skriven på ett humoristiskt sätt vilket gör den mycket lättläst. Man känner hela tiden att de har fakta bakom vad de skriver. Jag har tidigare läst många artiklar och några böcker i ämnet men lärde mig ändå en del nytt. Har redan sänkt temperaturen när jag lagar mat, och börjat med periodisk fasta.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
Chicken With Plums

Enkla svartvita bilder

21 juni 2017

Jag tycker mycket om de enkla svartvita teckningarna, inga onödiga detaljer. Trots enkelheten förmedlar de mycket känslor. Har tidigare läst Persepolis av Marjane Satrapi som jag också tyckte mycket om.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Learning PHP, MySQL &; JavaScript 4e

Bra bok men börjar bli föråldrad

3 juni 2016

Jag läste boken för att repetera eftersom jag inte arbetat med webb-programmering på några år. Det mesta var klart och tydligt, så boken fungerade för vad jag var ute efter. Men utvecklingen går fort, både inom html5 och PHP. För den som kan vänta kommer en ny upplaga av "PHP and MySQL Web Development" skriven av Luke Welling i slutet av juli. Har läst en tidigare upplaga av den boken som också var bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

How To Draw Noir Comics

Inspirerande

26 oktober 2015

Många inspirerande exempel hur man med enbart svart färg kan göra fantastiska teckningar. Han förklarar även vad det är som ger de olika effekterna. Hade varit ändå bättre om han haft mer detaljerade råd och tips om hur man tecknar på detta sätt (men det står i beskrivningen av boken att det inte är den typen av bok).

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Manga Studio 5 Beginner's Guide

Allt för omständlig

26 oktober 2015

Boken kanske skulle vara bra om den vore hälften så lång. Nu förklarar han allt flera gånger om, och förlorar sig ibland i för många alternativ. Det blir då lätt att tappa koncentrationen. Därför har jag bara orkat läsa 1/3 av boken. Hoppas resten är bättre, men det verkar inte så...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej