Användarprofil Ingbritt Wik / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Ingbritt Wik

Antal betyg: 14
Antal recensioner: 14

Det osynliga riket : vi är aldrig ensamma någonstans...

En intressant bok

10 mars 2014

Fallbeskrivningarna, som man kan läsa om längre bak i boken... visar hur träffsäker Lena Ranehag är i sina kontakter med den andra sidan. Men resan tillsammans med Helge... Den tycker jag är mycket vacker och exakt beskriven. Men kan verkligen en nu levande varelse blicka in i den andra världen, eller ska man tolka resan med Helge som en filosofi...? - Rätta mig om jag har fel. Men boken är välskriven och intressant. Inget snack om den saken.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stanna innan du går

Helt fantastisk. Fem stjärnor av fem möjliga

26 januari 2016

Vilken debutroman! Helt fantastisk. Den här boken fängslade mig från första sidan till den sista. Nervkittlande, spännande, kärleksfull, sorglig... och mycket, mycket mer. Jag har inte orden. Mig berörde boken till både skratt och tårar. Jag tyckte mig se karaktärerna. Det äldre paret, hela ön och dess befolkning. Om det fanns en fortsättning skulle jag köpa den omedelbart. Jag rekommenderar boken på det varmaste. Ger den högsta betyg. Tack Åsa Bonelli för en verkligt trevlig läsning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Att föda ett barn

Besviken på både språk och innehåll

13 oktober 2015

Fanns det ingen läskunnig på Nordstedts när det här manuset antogs?
Ingen skillnad mellan tanke, handling eller dialog. Inte ens indrag för nya stycken.
Allt går i ett enda svep. Vilket gör att det blir så infernaliskt svårläst.
Handlingen går alldeles för sakta.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Babyrace

Hennes tidigare böcker var bättre.

13 oktober 2015

Har läst alla Janouch tidigare böcker och har tyckt att de varit så bra. Med spänning köpte jag den här senaste boken "Baby-race". - Men nej ... så besviken jag blev. Ytlig och flamsig, var vad jag tyckte att den var. Inget större djup. Ingen dramatik heller. Efterföljaren köper jag nog inte, ifall den går i samma stil.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kattgodis

En söt liten historia

10 mars 2014

Gulligt och varmhjärtat skriven och många fina bilder. Det skulle inte ha gjort så mycket om det varit lite mer text.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Adamsons

En filosofisk bok

10 mars 2014

Den här boken är nog inget för den yngre generationen. Men mycket tänkvärd om man är äldre och själv är begiven på att filosofera. Då är den här boken ett bra komplement till ens egna funderingar. Mycket kloka saker som Gerda Antti säger. Man slås av att just så har man själv tänkt och känt. Så ordspråket min far använde en gång stämmer: "Ingen tanke är ny under solen"

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spinnsidan

Detta är uppföljaren till Svinhugg... Mirjam och...

23 januari 2014

Detta är uppföljaren till Svinhugg... Mirjam och Hervor är lika underhållande i denna. Man dras med i intrigerna. Det är lätt att se dessa båda tanter - för sin inre syn - när de arbetar med att renovera kapellbyggnaden. Och dasset som både skuras och målas återges så perfekt så man känner både såplukt och målarfärg.

Hervor som ofta hasar omkring i sina stövlar, svär och dricker vin är så äkta. Dessutom har hon ju hjälp av uppläsarens dialekt, som lägger sista handen vid hennes lite udda personlighet.

Pojkstackaren Emanuel är så utlämnade åt Tant-Mammas elakheter att man vill gråta. Det är så skönt att Mirjam och Hervor finns med. De är ju fenomenala att ställa allt till rätta, både för pojken och den skilde Bosse.
Kan knappast bli bättre, nu väntar jag på den tredje boken, som redan är beställd på Bokus.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Solviken

Äntligen en ny relationsroman... där allt finns med;...

26 december 2013

Äntligen en ny relationsroman... där allt finns med; åtrå, kärlek och svartsjuka. Vassa repliker och sårande kommentarer, som speglar kontrahenternas upprörda känslor. En roman som är ytterst svår att lägga ifrån sig innan man lyssnat till slutet. Inga sega partier eller långa transportsträcker... Vore roligt om detta kunde bli en roman med fortsättning. Skulle vilja veta mer om dessa romanfigurers fortsatta liv och leverne. Ger den en femma, för det är den värd.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ljusets dotter

Högsta betyg får denna bok. Trots att det är många...

10 oktober 2013

Högsta betyg får denna bok. Trots att det är många medspelare i handlingen är personerna lätta att hålla reda på. Fängslande och spännande läsning. Fantastiskt bra gestaltning av personer och platser. Man ser både personer, djur och platser för sig. Bra och intressant språkbruk.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej