Användarprofil Tanttessan / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Tanttessan

Antal betyg: 10
Antal recensioner: 10

Visning pågår

Lite abrupt slut

11 augusti 2015

Sofie Sarenbrant skriver som vanligt på ett sätt som gör texten lätt att läsa, och man vill hela tiden fortsätta med nästa kapitel, oavsett vad klockan är.

Tempot är rätt högt och man kastas mellan olika känslor medan man läser. Tyvärr blev jag besviken på bokens sista sidor. Slutet kommer väldigt abrupt och oväntat, och jag som läsare hade gärna velat ha lite "fylligare" information.

Jag kände mig lite tom när jag stängde boken efter att ha läst ut den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ninja Timmy och resan till Sansoria

Spännande, men många svåra ord

11 augusti 2015

Jag har läst högt ur denna bok för min 8-åriga dotter och hennes 12-åriga kompis. De tycker att boken är väldigt spännande, men det är ganska många ord som de inte förstår och som man får förklara.

Det är ändå uppfriskande med en bok som riktar sig till barn, men som använder ett vanligt språk, i det närmaste ett avancerat språk. Författarens fantasi är det inget fel på, och inte på illustrationerna heller.

Nu tjatas det om att vi måste börja på nästa del i serien om Ninja Timmy!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Offer utan ansikte

Sjukt bra, men otäck

11 augusti 2015

Det är sällan jag sover dåligt på grund av det jag läser, men detta var en bok som smög sig in under skinnet på mig. Fruktansvärt välskriven, och med en så spännande handling att man nästan höll andan... Man tror flera gånger att man vet vem som är mördaren, men i alla fall jag kom på skam. Det är spännande från första till sista sidan!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nattspaning

Spännande och lagom lättläst

11 augusti 2015

Min dotter som just fyllt 8 år slukade denna bok, som en av de första hon läste för att hon verkligen VILLE läsa själv. Inte för att hon var tvungen. Den var så rolig och spännande att vi genast köpte in resten av böckerna i serien!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inbrott i skolan

Spännande!

20 augusti 2014

Min dotter, just fyllda 7 år, och hennes kompis som snart fyllde 7, vill höra boken om och om igen. Den väcker en massa tankar hos dem och det dyker upp nya saker att prata om varje gång. Mycket bra - och lagom nivå på spänningen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nelly Rapp och trollkarlens bok

Spännande läsning på ett "lagom" svårt språk

4 februari 2014

I "Trollkarlens bok" får vi följa monsteragent nr 10, Nelly Rapp, när hon ska försöka att bryta en förbannelse som drabbat staden Spöövik.

Det blir ett nervkittlande äventyr när Nelly och hennes kompis Valle måste lura sig in i ett läskigt slott och till slut blir tillfångatagna av trollkarlen. Med lugn och list löser de alla problem i sin väg och berättelsen får, trots alla spännande upplevelser, ett lyckligt slut.

Min 6-åriga dotter gav boken betyget 6 på skalan 1-5 och uttryckte det som att den var "elegantiskt" bra :)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fakta & pyssel om hajar & andra djur i havet med 250...

Jag snubblade av en slump över en pysselbok i denna...

21 maj 2013

Jag snubblade av en slump över en pysselbok i denna serie och var genast tvungen att köpa in alla! Fakta & pyssel och hajar och andra djur i havet med 250 klistermärken är en riktigt bra pysselbok med varierande uppgifter för barnet att utföra varvat med fakta som en vuxen kan läsa för barnet.

Klistermärken uppskattas alltid av barn och de klistermärken som hör till denna bok är färgmärkta (sidan) så att man ser vilken sida de ska användas på. Min dotter och hennes kusiner är 5-6 år och de har ägnat MÅNGA timmar åt denna pysselbok och de övriga i denna serie.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kent Agent och kampen mot bautabullarna

Eftersom boken Kent Agent och mysteriet med...

21 maj 2013

Eftersom boken Kent Agent och mysteriet med supersmutsen blev en riktig favorit vid jul och har lästs många, många gånger om var denna bok efterlängtad.

Kanske hade vi lite för höga förväntningar på den, för vi tyckte inte att den var riktigt lika rolig som den första boken. Dock var den väldigt spännande, tycker min 5-åriga dotter.

Även att den inte var riktigt lika bra som första boken går det inte att låta bli att tycka om den. Illustrationerna är galna, typsnittet roligt och hela upplägget känns fräscht och man vill bara bläddra vidare till nästa sida.

Hela familjen väntar nu på fler böcker om Kent Agent, hans medhjälpare Mister Bister och den elaka Tuttifrutta!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bus och Frö på varsin ö

Mysigt och roligt om vänskap

20 september 2012

"Bus och Frö på varsin ö" är en saga om vänskap som både värmer och lockar till skratt. Illustratonerna är mycket detaljerade och finurligt gjorda, språket är enkelt, men ändå inte banalt.

Det jag tycker mest om med boken är ändå att den har ett budskap och att den berör. Alla vill ha en sådan vänskap som Bus och Frö har i slutet av boken.

Min dotter på fem år älskar denna bok, men den är lika uppskattad av lillebror som bara är två och ett halvt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Petras prick

Underbart varm bok

2 februari 2012

Detta är en bok som utgår från ett barns sätt att tänka och inte från en vuxens vilket nog är en stor del av orsaken till att den blivit en sådan succé hemma hos oss. Det här är nämligen en barnbok som vi vill läsa (och höra) om och om igen.

Boken handlar om Petra som en morgon känner att något är annorlunda. Hon mår inte alls bra och upptäcker snart att en prick saknas i hennes päls. Man får följa Petra i hennes tankegångar och försök att fånga pricken.

Det varma språket gör att man känner både med Petra och med pricken som lämnat sin plats på Petras päls. Illustrationerna är detaljrika och det finns mycket att upptäcka, och även att skratta åt, på varje uppslag.

Boken är helt underbar och är en fin, lagom spännande, historia om vänskap.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej