Användarprofil AH / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av AH

Antal betyg: 73
Antal recensioner: 10

Vägen till Sugar Maple Inn

Lättsam och lagom bok

10 juli 2017

I början tyckte jag inte särskilt mycket om huvudkaraktären. Jag hade ganska svårt att komma in i boken. Men när jag hade läst en bit upptäckte jag att jag inte ville lägga ifrån mig den.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Som om du inte fanns

Fin historia

21 oktober 2019

Det här va en fin berättelse. Jag brukar ha svårt för böcker där man skiftar mellan olika personer i varje kapitel. Men i den här fungerar det fint. Författaren har fått ihop det bra. Det är som att det är två lika engagerande böcker i en och samma. Vilket förvisso gör att den blir skapligt lång. Det är ingenting som gör nåt däremot, den är svår att lägga ifrån sig. Det är bara en bit efter hälften som jag tycker att den känns lite långdragen. Men det tar sig igen. Även om slutet är lite väl abrupt. I det stora hela en fin historia om hur små tillfälligheter kan te sig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Historien om Arthur Truluv

Fin

12 september 2019

Det va en fin och tänkvärd bok. Fri från romantiskt dravel och spänningsfyllda mord. En fin historia i lagom takt om vad som är viktigt i livet. Väl värd att läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hon som inte vet

Spännande

4 september 2019

Det här var en spännande lättläst bok. Precis som det skrivs på framsidan är den svår att lägga ifrån sig. Däremot måste jag väl säga att jag tyckte att den var ganska förutsägbar. Jag fick i alla fall mina misstankar bekräftade. Men spännande att läsa för att se om det verkligen blev som jag trodde. Även om huvudpersonen gjorde en del irriterande dumma val. Rakt igenom hela boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett litet steg i taget

Feelgood med djup

28 maj 2019

Jag tyckte att den här boken var lite både ock. Å ena sidan så var den lite tramsigt skriven där den kvinnliga huvudpersonen känns ganska ytlig. Men allt med hennes olycka känns grundligt genomgånget och inte alls ytligt. Författaren har verkligen gjort ett ordentligt jobb med research för att få det hela trovärdigt, i alla fall för nån som inte är väldigt insatt i sådana typer av skador. Jag tycker att kärlekshistorien i boken känns lite överflödig. För mig hade det räckt med hennes egen resa. Det känns som att kärlekshistorien är inslängd för att lätta upp mörkret. Å andra sidan så är det feelgood och det är nästan obligatoriskt med lite kärlek. Lättläst bok med ett bra flyt. De första hundra sidorna gick av bara farten då man vill veta vad som händer. Så jag fastnade direkt. Mycket bra bok!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inte för nära

Inte den typiska feelgood-boken

29 april 2019

Jag tyckte verkligen om den här boken. För att va feelgood så tycker jag att fokus låg på andra saker än det vanliga. Visst, det är en kärlekshistoria, som i alla andra feelgood. Men för mig va kärlekshistorien på nåt vis lite mer i bakgrunden. Jag tyckte att det va mer fokus på hur olika man kan tänka och känna. Så jag tyckte om den. Även om jag tycker att saker och ting går lite väl lätt för Jubilee när hon väl kommer ut i verkliga världen. Känns inte så trovärdigt för nån som inte har lämnat huset på nio år. Men det är ju en skönlitterär bok och inte fakta.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag utan dig

Helt okej

4 april 2019

Jag hade förväntat mig en väldigt smörig bok. Men det kan jag inte påstå att jag tyckte att den var. Däremot så har jag lite svårt för alla många lovord som finns med i och på boken om hur fantastisk den är. Så jag hade kanske lite för höga förväntningar. Det va en bra bok men kanske inte så fantastisk som den målas upp som.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lingon och lust

Lingon och lust

16 oktober 2018

Den här var den jag tyckte minst om av de fyra böckerna i serien. Kanske för att alla böckerna är väldigt lika, då kändes det nästan lite tjatigt med den fjärde likadana boken. Den är inte särskilt lång, så det som händer känns inte särskilt utvecklat. Det känns mest som en sista kort bok för att knyta ihop säcken och avsluta.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Smultron och svek

Smultron och svek

16 oktober 2018

Jag har läst alla fyra böcker. Jag tyckte att det var böcker med ett lugnt behagligt tempo. Lättlästa. Däremot så känns det som att alla fyra böckerna är som en enda lång bok som är delad i fyra. Många vardagliga problem. Väldigt många för att vara i samma familj, samtidigt som det inte egentligen händer nånting.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej