Användarprofil Johan / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Johan

Antal betyg: 3
Antal recensioner: 3

Knacka på!

Beror på barnets smak

3 april 2020

Jag inser nu hur svårt det är att skriva en barnboksrecension då små barn har så många faser. Att denna bok som inte va så spännande kanske är hur kul som helst några månader senare. Hursomhelst, denna recension utgår ifrån då min son var 1,5-2år.

Denna boken hypades upp av bibliotekarier, andra föräldrar och recensioner på nätet som ett "måste ha" till barnet. Samtidigt hörde jag av andra föräldrar att det va den tråkigaste bok dom och barnet läst. Jag tyckte idén med att knacka sig fram lät kul så vi införskaffade ett exemplar.
Min son fattade snabbt knackandet men var mindre intresserad av vad som hände i bilderna. Han slutade rätt snabbt att plocka fram boken och gick istället och knackade på riktiga dörrar i hemmet när han ville in till någon vuxen (tex toan). Kanske var "the real deal" bättre än boken? :)

Jag kommer ta fram boken när han har mer intresse för färger och se om det blir någon skillnad för det är verkligen en färgrik bok. Jag gillar också att den är rejäl och skulle nog hålla för det mesta.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Min lilla pekbok: Första 100 orden

Fyller sin funktion

3 april 2020

Rejäl bok som håller. Min son är snart 2 år och tar fram denna ofta och jag märker att han har lärt sig mycket med hjälp av den. Ska jag vara extremt petig så finns det saker att förbättra som tex:
"Telefon" är avbildad som en klassisk fast telefon (används väl aldrig idag). Bilden på "Lastbil" är tagen rakt framifrån så det är svårt att se vad det är för fordon men som sagt mycket små detaljer. Annars är jag hur nöjd som helst!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dela!

Lockar till skratt

3 april 2020

Min son som snart är 2 år gillar denna, speciellt biten då liten skär äter upp allt godis och blir illamående. Då brukar jag dra på med ljudeffekterna när stackars lilla skär spyr och grabben skrattar högt!
Han plockar fram denna bok ofta vilket är ett bra betyg. Stina Wirsens böcker har också perfekt läslängd (iaf för min son). Dom går fort att läsa igenom vilket är bra då han lätt kan vilja göra något annat rätt omgående.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej