Användarprofil Agneta Svensson / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Agneta Svensson

Antal betyg: 10
Antal recensioner: 10

Intelligenta växter

Intressant bok "Intelligenta växter"

14 december 2018

Boken Intelligenta växter av Stefano Mancuso är en intressant bok att läsa, jag rekommenderar boken till alla som är intresserad av botanik, vi får lära oss mycket om växternas liv och hemligheter. Det känns intressant för mig att gå ut i trädgården eller i naturen för att se vad forskningen har givit mig om växternas liv.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Livets små njutningar : somna med hund och 46 andra ...

Boktips!. Livets små njutningar av Sigge Eklund

10 september 2020

Författaren och poddprofilen Sigge Eklunds bok "Livets små njutningar" är en lättläst bok med korta kapitel där i varje kapitel står små njutningar av livet i centrum. Boken är skriven i du-form för att vi läsare ska kunna njuta och förstå hur mycket vardagslycka de små tingen kan ge oss, så vi ska kunna ta vara på de små stunder som går oss förbi.

Vi får följa med hans minnen från olika ställen, hans barndomen där tryggheten verkar ha varit varm, ett annat kapitel tar upp hur vi kan känna hur våra fingertoppar har smekt över alla böcker, ett annat kapitel tar upp känslan över att simma i en fors där vi efteråt känner hur farligt det var, eller känslan av att ta en tågtur och njuta av vagnarnas kränkningar, osv. Boken är en hyllning till alla de små stunder som har gått oss förbi och som vi inte har lärt oss att njuta av. Att leva i nuet finns överallt bara vi lär oss att uppskatta de små stunderna.

Till sist: Boken "Livets små njutningar av Sigge Eklund" är lättläst, korta kapitel med fint typsnitt, en liten ovanlig bok som jag kan rekommendera alla att läsa, för meningen med boken är nog att vi alla ska känna igen oss i hans olika händelser, boken är skriven som en novellsamling.

https://agnetastrdgrd.blogspot.com/2020/09/livets-sma-njutningar-somna-med-hund.html

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sömn, sömn, sömn : hur minne, immunförsvar, vikt, ko...

Viktigt med sömn

27 november 2018

Det är en intressant bok att läsa, jag rekommenderar alla att läsa boken "Sömn, sömn, sömn", i

oken "sömn, sömn, sömn" tar de upp och beskriver för oss hur viktigt det är med sömn, de visar i sina forskningar att minne, immunförsvar, känslor hör ihop med sömn.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mosleymetoden : gå ner i vikt och förbättra din häl...

Boktips: Näringsrika, kalorifattiga måltidsrecept

18 september 2019

Bra tips på forskning för att hjälpa människor med viktproblem, bra tips för oss människor att välja mellan bra näringsrika recept och hitta kalorifattiga måltidsrecept för att hålla ned vikten.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hälsogåtan : Evolution, forskning och 48 konkreta råd

Hur vill vi leva för att hålla oss så frisk!

12 januari 2021

Hälsogåtan: evolution och 48 konkreta råd av Anders Wallensten är en lättläst informerande bok om vår hälsa. Boken rekommenderar jag alla som är intresserad av att få goda tips, hur man vill leva för att hålla sig frisk och att leva ett sunt liv länge.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dödenboken

Dödenboken en bra bok för förskolebarn.

25 december 2020

"Dödenboken" är en suverän pedagogisk bra skriven barnbok med vackra illustrationer, boken handlar om döden och dess olika aspekter, skriven på ett humoristiskt sätt.

Pernilla Stalfelts sätt att skriva samt att illustrera om saker och ting som små barn har funderingar omkring är underbart att läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vild iris

Glädjen blir stor , Nobelpriset till en poet.

10 november 2020

Det är en häftat tunn bok med många frågetecken och funderingar som läsaren själv får lösa men boken är lättläst.

Hon fokuserar sina dikter runt sin trädgård, där rösterna i blommorna blir funderingar och en blick ner i våra egna inre djup.

Blommorna kommer på våren efter vinterns kalla nätter där rädslan för döden breder ut sig och där vi ropar efter hjälp för att överleva. Det är en läsvärd diktsamling för oss alla som gillar poesi.

Boken är uppdelad i tre delar med tre röster, trädgårdens blommor, den poetiska trädgårdsmästaren och trädgårdens allvetande metafysiska gud.

Vild iris av Louise Glück, det är korta diktsamlingar i hela boken, vilket gör att boken blir lättläst.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rosens doft : doftanteckningar 25 juni 2000 - 9 juli...

Rosens doft av Mischa Billing

2 januari 2018

Det är en intressant bok för oss rosälskare, för vi får information hur Mischa Billing beskriver rosens doft, men det är nog inte så lätt att beskriva rosens doft, eftersom det tagit 17 år för henne att utforska rosens doft. I boken får vi lära oss mycket om olika rosors doft och i boken får vi njuta av vackra akvareller med bilder på rosor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
Rosor i kallt klimat

Bra service

30 november 2017

Ingmar Lindqvist bok "Rosor i kallt klimat" är en bra skriven, informerande rosbok med vackra illustrerande bilder, boken rekommenderar jag alla ros intresserade att läsa men ska man följa hans tips krävs att man är beredd på att lägga ned många arbetstimmar för vintertäckning av rosor.
I boken tar han upp hur han tar hand om sina rosor för att undvika att de fryser ned under vintern, på så sätt kan rosor med lägre zon klara sig långt norrut. Här kan vi läsa om hur man undviker frostskador på rosor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

An Illustrated Encyclopedia of Clematis

En bra Clematis bok för alla klematis älskare

8 augusti 2017

Trädgårdsvärlden och alla vi klematis älskare har länge saknat en väsentlig informationskälla över släktet klematis, men nu har författarna Mary Toomey och Everett Leeds givit ut det här stora fina standardverket, underbart att läsa.

Ett annat mål författarna hade med boken är att ge trädgårdsmästare bra utbildning för att hitta alla aspekter om klematis men säkert får vi andra klematis amatörer ett stort intresse av boken, eftersom den ger oss mycket djup information om klematis. Boken är på 426 sidor och är skriven på engelska.

Jag tycker att det är en mycket intressant, bra bok att läsa, boken är lättläst trots att den är skriven på engelska och det är många sidor med text att läsa. Älskar man klematis och har mycket behov att få mer information om klematis odling, vård, förökning, sjukdomar osv. är den här encyklopedin en bok jag gärna vill rekommendera alla intresserade av klematis att läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej