Användarprofil Cecilia / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Cecilia

Antal betyg: 10
Antal recensioner: 8

Levande och döda i Winsford

Hafsigt skriven totalt osannolik historia. Den...

7 november 2013

Hafsigt skriven totalt osannolik historia. Den kvinnliga huvudpersonen både handlar och tänker på ett naivt sätt som får mig att undra vad för slags kvinnosyn Nesser egentligen företräder. Boken präglas vidare av ändlösa (ofta upprepande) ointressanta beskrivningar av det engelska landskapet och väderförhållanden. Slutet är både förutsägbart och osannolikt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mästare, väktare. lögnare, vän

bra intrig

17 juli 2018

Spännande, med bra och intressant intrig som rör sig mellan nutid, tidigt sjuttiotal och mitten av åttiotalet. Kapitlen är korta och ibland kommer ett nytt kapitel mitt i ett stycke vilket känns onaturligt och onödigt. Personbeskrivningarna är godkända och väcker ens intresse för huvudpersonerna, men miljöbeskrivningarna är oftast av typ mellanstadie-skoluppsats med väl klicheartade adjektiv.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Essex Serpent

Som Dickens

2 juli 2018

Fantastisk bok med ett rikt persongalleri, lite som Dickens böcker. Den tar upp många skilda teman, vetenskap, sociala förhållanden, föräldraskap etc - alla skildrade på ett intressant sätt. Flera kärlekshistorier löper också parallellt och den enda som gör en besviken är huvudpersonens, vilken till skillnad från övriga skildras lite platt och förutsägbart. Boken känns som den är skriven för en tv-serie där vi får följa olika öden som möts och följs åt. Jag har läst den på originalspråk (engelska) och kan tyvärr därför inte uttala mig om den svenska översättningen. Språket är väldigt levande och jag kan verkligen rekommendera boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Från ångest mot salighet: hur jag fann ordet uppleve...

tankeväckande

17 juli 2015

En bok med flera lager eller dimemsioner. Det är spännande att följa författarens resa från en livkris mot helande, boken inbjuder också till reflektion över det egna livet och vad som är viktigt i det. En bok som tål att läsas många gånger.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dora Bruder

intressant men tröttande stadsbeskrivningar

30 mars 2015

Jo, jag vet att Modiano blivit hyllad för sina precisa stadsbeskrivningar, men just dessa tycker jag är tröttande och ointressanta vilket är synd på en annars intressant historia.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fasanjägarna

Föredrog första delen som hade betydligt mer spänst i...

7 november 2013

Föredrog första delen som hade betydligt mer spänst i berättandet. Skildrandet av överklassen kändes bitvis stereotyp om än påtagligt aktuell med tanke på pennalism och stängning av en internatskola om än i Sverige.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stål

Underbar bok både till innehåll (trots dess allvarliga...

7 november 2013

Underbar bok både till innehåll (trots dess allvarliga budskap) och prosa. Personskildringarna biter sig fast och man "lever" verkligen med tonårsflickorna och deras närmaste.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Niceville

översättningen undermålig

17 februari 2012

Boken är både spännande och lärorik. Det är intressant att följa hembiträdenas öden och framför allt de attityder som möter dem. Vad som tyvärr drar ner bokens betyg rejält är den undermåliga översättningen. T ex är "honom" konsekvent ersatt med "han". Att det kanske ska vara så i dialoger för att visa på dialektala uttryck är väl sin sak, men tyvärr går det igen även i berättande delar av texten. Likaså används "vårat/våran" i stället för korrekt "vårt/vår", många meningar börjar med "och" osv osv.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej