Användarprofil Sören Bäckman / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Sören Bäckman

Antal betyg: 15
Antal recensioner: 4

Lärdomar : personliga och politiska

Ingvar Carlssons värld

25 mars 2014

Ingvar Carlsson vill med sin senaste bok "Lärdomar" sammanfatta sina viktigaste slutsatser och lärdomar av tillkortakommanden och framgångar i livet som politiker främst för unga, politiskt intresserade människor.
Carlssons egen dröm var att få leda några av de viktigaste departementen, att få vara statsministerns ställföreträdare och att få vara problemlösare inom områden som utbildning, kultur, bostäder, energi och miljö. "Så länge Olof var partiledare ville jag fortsätta. När han gick skulle jag gå. Så blev det inte."
Varför blev det inte så? Den frågan får vi inget svar på. Däremot upprepar han omständigheter som gjorde att det blev så. Han fick höra "Du måste ta över", "Stödet för dig är starkt". När hustrun sagt sitt: "Du har inget val du måste ställa upp" var frågan avgjord. Men, varför stoppade han inte själv den boll som satts i rullning mot bakgrund av de egna drömmarna?
Men visst framstår författaren nu som en sympatisk person som värnar grundbultarna i det svenska folkhemmet i en globaliserad värld.
En bra bok som tillönskas god spridning. Med en psykoanalytikers hjälp - "nyfiken på" - hade säkert en intressant fördjupning kunnat göras till gagn för alla, inte minst unga, politiskt intresserade människor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Place management : new roles for place managers in r...

Det är fortfarande marketing management!

27 januari 2014

En värdefull och elegant bok med baskunskaper applicerade på marknadsföring av kommuner, regioner och liknande. Rekommenderas även alla som vill uppdatera grunderna i Kotler's Marketing Management.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Religionen i demokratin : ett politiskt dilemmas åte...

En samling mycket viktiga och välskrivna texter för...

3 juni 2013

En samling mycket viktiga och välskrivna texter för alla med intresse av den livgivande dialogen i en fri och öppen demokrati.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jacobs Stege : triumfer och nederlag i en bankmans liv

Jacob Palmstierna verkar starkt motiverad att berätta...

3 juni 2013

Jacob Palmstierna verkar starkt motiverad att berätta i denna insiktsfulla och personliga bok. Det handlar om många omtalade händelser från den ekonomisk-politiska sfären under sent 1900-tal.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dalkullor : en svensk märkvärdighet

(enbart betyg)

10 maj 2016

Lidandets konung : historien om cancer

(enbart betyg)

10 maj 2016

Ojämlikhetens anatomi

(enbart betyg)

10 maj 2016