Användarprofil Jenny Hövre / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Jenny Hövre

Antal betyg: 5
Antal recensioner: 5

Ytspänning

Fantastisk!

15 september 2020

Ojoj, redan från första sidan är jag fast. Inledningen är explosiv, gastkramande och intensiv.
När Noemie börjar sin nya tjänst så börjar en historia nystas upp som tar många vändningar. Som blottlägger djup sorg, ilska rädsla och ensamhet. Den konstgjorda sjön Avalone har många hemligheter som alltför många personer vill ta med sig i graven. Saker som ingen vill ska komma upp till ytan. I bakgrunden lurar en historia som är uppslitande för hela byn.
På det personliga planet så kämpar Noemie med sitt nya ansikte. Hon får en ny vän, en hund som är lika illa åtgången som hon själv.

Jag älskar denna bok, hur den direkt griper tag, hur den håller tempot uppe hela boken igenom. Hur den blir personlig. På riktigt. Jag hoppas och tror att det kommer fler!! ✊🏻✊🏻✊🏻Tres bien, monsieur Norek, tres bien!!!
Den får 🟣🟣🟣🟣🟣 av fem möjliga. Läs den!

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Snöstorm

Bland det bästa jag läst!

15 september 2020

Herregud vilken bladvändare..jag kan faktiskt inte smälta den. Den är svår att lägga ifrån sig, för man vill helt enkelt inte att den ska vara slut. Allt börjar med ett möte på ett strandat tåg mellan två gamla vänner Tomas och Livli. Det var Tomas stora kärlek och det är 20 år sedan de sågs. Men det är inte en kärlekshistoria i den bemärkelsen, det är en livshistoria. En historia som till största delen handlar om Tomas, om hur han som ung pojke var med om saker som skulle prägla honom för alltid. Om Tomas relation till sina föräldrar, till andra vuxna. Om hur han tar sig vidare i livet genom internatskola.

Den här boken väcker känslor, alla sorters känslor, på en och samma gång. Helt ärligt så är det här en av de bästa skönlitterära böcker jag läst. @augustinerba har skrivit en hel fantastisk bok, som jag aldrig kommer att glömma. ❤️❤️📖📚 Nu måste jag läsa hans andra böcker också.

Den får helt enkelt 🟣🟣🟣🟣🟣 av fem möjliga, för jag kan inte ge den något annat. LÄS DEN. #älskarböcker #böckerärmeningenmedlivet #njutning #bokslukerska

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Feber

Fantastisk bok!!

6 oktober 2020

Bokrecension - "Feber" -boken handlar om Mikaela, hon arbetar som journalist på en stor nyhetsbyrå. Hon är dessutom ensamstående mamma till Vanja, hennes tolvåriga dotter.

Dottern är hemma från skolan, sjuk i feber, eftersom hon dessutom är tolv så får inte Mikaela vabba med henne. Det gnager på Mikaelas samvete att hon inte kan vara där.

En dag när Mikaela kommer hem är Vanja försvunnen. Någonting i försvinnande pekar på en kontakt med en person via nätet, en person som Mikaela tror är Vanjas vän, men som ganska snart visar sig vara något annat.

Allt tyder på en fruktansvärd historia som handlar om The red room, darknet och andra platser på nätet som väcker kalla kårar.

Jag tackar min lyckliga stjärna att mina döttrar är vuxna och har klarat sig ifrån detta. Det här är en bok som är så fruktansvärt bra, grymt spännande och som gör en skräckslagen. Det går inte att sluta läsa... Jag tycker att boken är bland den bästa jag läst.

Tack Johan Brännström för en grym, fantastisk och nervkittlande lässtund, jag ville aldrig sluta!!

Tack för recex Ordfront förlag, det är ett privilegium att få dela med mig av mina recensioner.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Min fars hemlighet

En lättläst och fängslande bok!

29 september 2020

Bokrecension - "Min fars hemlighet" av @sarablaedel är en varm, mycket speciell bok, som ändå har en del spänning i sig. När Ilka får reda på att hennes far är död och har med henne i sitt testamente beger hon sig till faderns nya hemland, USA, närmande bestämt Wisconsin och staden Racine. Hon har ärvt hans begravningsbyrå med allt badet innebär. Med i detta arv följer begravningsentreprenören Artie och nunnan Syster Eileen.
De är båda speciella på sitt lilla vis och något i mig dras till dem bägge. Och Ilka. Jag gillar att hon är en kvinna som inte rädd för att ta för sig av livet. Att gå utanför ramarna. Det påminner lite om mig själv.. :):)
Mycket handlar om Ilkas vilja att lära känna sin pappa, få svar på frågorna om varför han lämnade dem? Varför han aldrig hörde av sig.. väl på plats försöker hon räcka ut en hand till halvsyskonen som finns där. Hon får dessutom en knivig begravning på halsen som ställer till det på byrån och som ibland är rent farlig för dem.

Jag tycker väldigt mycket om den här boken och kan knappt vänta på att läsa del 2 i trilogin om Ilka Jensen. Jag tycker mycket om Saras sätt att skriva, tycker att hon är duktig på att beskriva känslorna hos karaktärerna, att beskriva platserna. Tycker helt enkelt väldigt mycket om det. Boken för fyra stjärnor av fem möjliga, men den får också fem hjärtan för det fantastiskt vackra omslaget.

Tack för en underbar lässtund @sarablaedel och @bokforlagetpolaris den här boken stannar i hjärtat ett tag!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ofelias förbjudna färger

En bra välskriven kärleksroman

15 september 2020

Bokrecension -- "Ofelias förbjudna färger" handlar om Ofelia, en konstnär som är sambo med Gabriel. Ofelia har fastnat lite i sitt målet och hon sitter fast i en trist samborelation. Man kan lugnt säga att livet inte leker för henne just nu.
Att hon dessutom kämpar hårt för pappans gillande gör det inte lättare. När hon och hennes styvbror möts igen på föräldrarnas bröllopsdag faller Ofelia handlöst. Det blir en härva utan dess like. Hon vill egentligen ur sin relation och in i en ny med brodern.

Vad är rätt och del? Kan man offra allt för konsten? För kärleken? Eller ska man hålla kvar för pliktkänslan.. 🤔❤️

Det här är inte min normala genre utan ganska långt utanför min box. Det är en kärleksroman med allt vad det innebär. Men jag gillar sättet @ginacinnamoni skriver på. Jag gillar hennes intresse för konst som faktiskt lyser igenom. Det märks att hon är en konstnärssjäl. Boken är som sagt lite för snäll för mig men om man gillar kärleksromaner med feelgood och lite extra tvist, så är den här sannerligen att rekommendera. Den får ❤️❤️❤️+ av mig för den är välskriven.

Tusen tack för att jag fick chansen att läsa din bok @ginacinnamoni det var en verklig förmån!!! ❤️❤️❤️

Boken finns som e-bok på @bokus_com om nån vill läsa! 📚

#bokrecension #tacksam #bokslukerska #älskarböcker

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej