Användarprofil eriro / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av eriro

Antal betyg: 8
Antal recensioner: 6

Mitt krig mot Putin : den sanna historien om stora p...

politisk thriller med verklighetsbakgrund

12 februari 2016

Skickligt skriven, man vill gärna sträckläsa. Skrämmande inblick i rysk inrikespolitik och maktcentrum. Man inser att det är långt kvar innan öst och väst kan göra affärer och resonera med varandra på samma villkor.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det största brottet : offer och gärningsmän i den no...

skamligheter

8 december 2017

Både norska och svenska skamligheter under kriget återges på ett sakligt och osentimentalt sätt. Välskrivet och angeläget. Man förstår också vårt lands dilemma med balansgången för att slippa dras in i kriget, något som knappast hade gynnat våra grannar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Straff utan brott

Rättshaveri då sjukdom tolkades som barnmisshandel

1 juni 2017

Författaren jobbat som läkare i 20 år och minst lika länge som advokat med inriktning rättsfall som berör vården. I och för sig upprörande fall som återges av en som engagerar sig till 100% och vet hur kvarnarna skall dras. Många sidospår där vården och rättsväsendet får hård kritik i största allmänhet, säkert inte utan fog men det blir lite för mycket ältande runt tokigheterna inom rättsväsenet och sjukvården.
Själv är jag pensionerad barnläkare, och kan allt hålla med om att många kollegor förblindas av fördomar och förutfattade meningar då misstänkta fall av barnmisshandel dyker upp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Galen i humlor

Borde läsas av alla!

12 april 2017

Även om man inte är intresserad av humlor eller miljöfrågor innan så blir man det efter att ha läst denna mycket trevliga bok. Mycket intressanta, fascinerande kunskaper kryddat med mycket humor och spännande episoder. Skojig läsning hela tiden. Fint översatt. Oerhört angeläget budskap dessutom. Har redan gått och köpt humlevänliga blomsterfrön.
Jag läste först Goulsons andra bok "Galen i insekter" och den var lika trevlig och viktig att läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Analfabeten som kunde räkna

blev lite för tjatigt för mig

10 september 2014

Han skriver ju väldigt roligt och formulerar sig fyndigt , men det blir lite "too much" av detta. Tappade intresse halvvägs, kanske fortsätter en annan gång. Dvs har ej läst hela boken, men gillade 100 åringen skarpt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

40 piskrapp för ett par byxor

modig kvinna som åstadkommer förändringar

10 september 2014

Grymt och obegripligt för oss i väst, men det inger lite hopp när någon vågar ställa upp och kämpa mot orättvisor och otidsenliga traditioner. Bra illustration av vad egentligen islam står för. Det är avarterna och vantolkningar som förstör bilden av vad egentligen islam står för.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sophies historia

(enbart betyg)

15 juli 2014