Användarprofil Abe / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Abe

Antal betyg: 5
Antal recensioner: 5

Nazismens idévärld

Splittrad

19 augusti 2021

200 sidor filosofisk kontext med oklar koppling till nazismen. Sedan ömsom olika teoretiska anslag på nazismen och ömsom vad nazisterna själva drev.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

France in the Second World War

God sammanfattning

3 mars 2021

Sammanställning av den senaste forskningen, som är tacksamt då den i huvudsak är franskspråkig. Koncis och lättillgänglig, upplagd som en lärobok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bilismen

Torr men funktionell

17 mars 2012

Torr, teknisk och i huvudsak beskrivande. Brist på analys, djupare problematisering och att han inte vågar vika ut sig i det sista och mest intressanta kapitlet: "Om bilen inte hade funnits?"

Dessutom kunde han gott än mer understrukit det de flesta politiker vägrar att se: Utbyggnad av vägkapacitet för att minska trängsel "är dock inte enbart kostsamt, utan tenderar ofta att generera ny trafik." Som sagt. I riksdagen hatar man vetenskap och älskar flum.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den enda supermakten : amerikansk utrikespolitik und...

Svag pamlfett

23 februari 2012

En del intressant, till exempel om de neokonservativas utveckling och ursprung. En i grunden rätt sammansatt och komplicerad gruppering inte helt enkelt att fålla in. Men i övrigt i bästa fall pamflettartad, författaren är tyvärr historiskt djupt okunnig. Det blir faktiskt rätt pinsamt i längden, där verkligheten hela tiden får maka på sig för att passa retoriken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den motvillige kommunisten

Snubblande bra

23 februari 2012

Läser aldrig deckare. Snubblade över den här på Kristianstad bibliotek. Verkligen så kallad läsglädje. Även om det i bland gränsar till det parodiska är det riktigt kul och njutbart. Dialogerna är upplagda för filmatisering. Men visst var det miljön jag föll för - det nyrevolutionära Laos 1976 och en 70+ coroner tampas med "kycklingräknare", onda andar och den nya tidens dogmatik. Inga deprimerade, alkoholiserade, fetlagda kommissarier med dålig relation till kvinnor och nära släktingar. Läs :)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej