Användarprofil HF / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av HF

Antal betyg: 7
Antal recensioner: 6

In an Unspoken Voice

Lättbegriplig, informativ, mycket användbar och...

4 december 2013

Lättbegriplig, informativ, mycket användbar och dessutom underhållande.
Boken handlar om svåra stressreaktioner som kan ge post-traumatisk stress, speciellt om kombinationen rädsla och orörlighet/fasthållning/upplevelse av att kamp/flykt är meningslöst. (Fold-reaction på engelska eller "spela död" på svenska). Exempel på när denna reaktion kan utlösas: våldtäkter, trafikolyckor, barnmisshandel och under kirurgiska operationer.
Peter Levine beskriver hur det fungerar rent biologiskt såväl som psykologiskt, vilka effekterna blir och hur man kan undvika sådana reaktioner tex inom sjukvårdande behandling vid olyckor eller planerade operationer.
Han visar hur terapi för att behandla dessa tillstånd går till, och hur man som terapeut bör agera och fungera när man behandlar dessa symptom som t.o.m. kan intensifieras ju längre tiden går efter traumatillfället.
Bör läsas helt enkelt.
Jag hoppas den översätts till svenska för större spridning här, kunskaperna behövs och det är relativt enkelt att både förebygga och behandla så jag vill påstå att många människor lider stort alldeles i onödan idag.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Body Keeps the Score: Brain, Mind, and Body in t...

Den bästa boken om kroniskt trauma jag läst

16 december 2016

Det här är en fantastisk bok. Jag hoppas verkligen den kommer ut i svensk översättning. Jag har själv haft en livshistoria av komplex postraumatisk stress, och fått god hjälp med bla EMDR, samt förlorat en pappa och syster i själmord pga PTSD. Det finns så mycket att göra åt detta, det gäller bara att få sjukvården att förstå det. Den här boken behövs verkligen! Så mycket forskning som finns, och som är så lättfattligt beskrivet i den här boken, jag hoppas verkligen den här boken når ut.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kaos i Kvinnohjärnan : Balansera dina hormoner och s...

Intressant men inte heltäckande

10 augusti 2015

Eftersom jag arbetar komplementärmedicinskt blev jag nyfiken på boken, men har läst betydligt bättre av amerikanska gynekologer som inte är totalt insnöade på att ersätta hormonbrister med hormoner, avsett om de är naturidentiska eller inte. Ett avsnitt jag saknar i boken är hur man hanterar överskott av tex östrogen, något flera av mina klienter har mycket stora problem med och där tex progesteron inte balanserar upp det av olika orsaker. Alla problem går faktiskt inte att korrigera enbart med hormonsubstitut.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
The Ultramind Solution: Fix Your Broken Brain by Hea...

Mycket informativ bok

3 mars 2012

Det här är en smått otrolig bok, och den har hjälpt mig bli frisk när kopnventionell sjukvård dömt mig till livslång medicinering som inte hjälpte. Nu är jag frisk utan mediciner - det boken beskriver fungerar!

Läsvärd inte bara för den som vill må bättre psykiskt eller öka sin mentala förmåga utan i allra högsta grad även för dem som har autoimmuna sjukdomar, kroniskt trötthetssyndrom, ADHD etc.

Boken beskriver hur olika hälsoproblem hänger ihop och hur man hittar grundorsaken och behandlar den. Mycket kan man göra alldeles själv men annat kan man behöva hjälp med från en läkare kunnig inom funktionell medicin. Med bokens hjälp kan man ringa in vilken typ av hjälp man behöver.

Boken är en guldgruva att gräva i för den som vill förstå hur kost och omgivning påverkar vår kropp o psyke.

Inte minst läkare borde läsa boken!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ishavspirater

Skrämmande

21 december 2016

Jag läste positiva åsikter om hur 6-8 åringar älskat boken. Min åttaåring drömmer nu mardrömmar om arkebuseringstävlingen där man tävlar om vem som först får in det dödande skottet. Är detta lämplig läsning för barn, eller är min dotter unikt känslig?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
The Biology of Belief

Dina gener styr inte över hälsa och liv

10 augusti 2015

Väldigt intressant om man vill förstå mera om livsprocesser och vad som styr hälsa och ohälsa.
En mycket läsvärd bok, även om det som står i den inte var nytt för mig som arbetar med energipsykologi.
Här finns gott om referenser till forskning för den som är skeptisk.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Brain's Way of Healing

(enbart betyg)

30 maj 2016