Användarprofil Linn / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Linn

Antal betyg: 12
Antal recensioner: 12

Seniorkatter : lyckliga och friska

Bra kattbok

20 juni 2014

Här är en bok med allt du behöver tänka på när din katt börjar bli lite äldre och behöver lite extra omtanke.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den franske bagaren : surdeg, mat, kärlek

Maximal dos av mat- och bakinspiration!

20 juni 2014

Här är en bok som ger dig massor av goda och smakliga idéer att använda dig av i köket. En verkligt engagerad och inspirerande skriven bok. Läs den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En liten smula underbar

En tillskruvad bild av familjeliv i England

15 maj 2014

Dawn French är en fantastisk berättare! Här beskriver hon livet i en familj med två tonåriga barn, sett genom olika familjemedlemmars ögon.

Jag tycker att hon har fångat deras olika personligheter väldigt bra genom att ge dem varsitt "språk", vilket gör att man lär känna personerna på ett alldeles speciellt sätt - kanske med undantag för pappan i familjen, som verkar konstigt osynlig ända till en episod i slutet av boken, men då märks han desto mer.

Familjen verkar vara på väg mot sin undergång och alla har hemligheter som ruvar under ytan. Man undrar: Hur ska det gå för dem? Läs boken och få reda på det!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Familjegraven : en fortsättning på romanen Grabben i...

Vad hände efter "Grabben i graven bredvid"?

15 maj 2014

Den här boken berättar hur det gick för Desirée och Benny efter att den första boken slutade. Om vardagslivet på gården: barn, djur, mycket arbete och ont om pengar. Livet är inte alltid en solskenshistoria för dem, men det har ändå sina goda stunder.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tunna skivor av mig (CD ingår ej längre)

Här är Siws historia

15 maj 2014

En rolig bok att läsa för oss som har lyssnat till Siws musik i flera årtionden. Hon berättar många skojiga, men även sorgliga, episoder från sitt liv och sin karriär. Kul att få veta hur det såg ut "bakom kulisserna".

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oktober i Fattigsverige : dagbok

En väldigt viktig bok som alla borde läsa

15 maj 2014

Susanna Alakoski berättar här om hur Sverige ser ut idag (eller, eftersom detta är en dagbok, mer specifikt hur det såg ut i oktober 2011, då hon skrev boken). Men hon berättar samtidigt om hur hon fortsätter att påverkas av det hon upplevde i sin barndom.
Det är flera historier i en enda bok: skildringen av hennes liv idag, och samtidigt bakgrundsinformation till hennes bok "Svinalängorna" och annat som hon har skrivit.
LÄS DEN!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Flykt och förvandling : Nelly Sachs, författare, Ber...

Biografi + historia + poesi

22 april 2014

Det här är ett historiskt dokument om Nelly Sachs, hennes liv och konstnärskap. Samtidigt är det också ett viktigt tidsdokument om hur en människa påverkas av 1900-talets historiska, politiska skeenden, och mer specifikt av nazismen i 1930- och 1940-talens Tyskland. Det handlar om flykt och främlingskap, sorg och förtvivlan, men också om innerlig vänskap, kärlek och framtidstro. Nelly Sachs var en mångbottnad och fascinerande person med djupa och starka känslor. Läs om henne!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Princess Bride

Vilken rolig bok!

22 april 2014

Det här är en äventyrshistoria med hjältar och en prinsessa, men den är ändå ingen saga för barn, utan den passar bra för alla åldrar.
Det är en historia om hjältemod och kampen mellan det goda och det onda, men ändå ingen konventionell saga, eftersom personerna är så originella och roliga. Dessutom är det här en väldigt finurligt skriven bok: Författaren beskriver att när han var barn läste hans far den här boken för honom och boken handlar därför lika mycket om honom själv som om figurerna i "sagan". Man får alltså två historier invävda i varandra på ett väldigt spännande sätt och med en massa oväntade detaljer. Förordet tar upp detaljer som man tror att man redan borde ha läst boken en gång för att förstå, men när man har kommit till slutet av boken vet man vad det handlar om. Eller gör man det egentligen?

För 20-25 år sedan såg jag filmen "The princess bride" från 1987, som är baserad på denna bok, och tyckte att den var väldigt rolig. Nu hittade jag boken och tycker att den är ännu bättre än filmen. Jag läste den i en utgåva på ursprungsspråket, engelska, och hade inte några större problem med det. Jag fängslades av historien så pass att jag till slut inte märkte vilket språk jag läste på!

Rekommenderas till alla som vill ha en rolig och ovanlig läsupplevelse.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Astrids äventyr : innan hon blev Astrid Lindgren

Älskade Astrid Lindgren! Jag vill bara säga tack! Du...

22 januari 2014

Älskade Astrid Lindgren! Jag vill bara säga tack!
Du har, så att säga, följt mig genom hela mitt liv och därför var det så spännande att i den här boken få följa ditt liv och få ledtrådarna till det som blev ditt författarskap.
Tack, Christina Björk, som har skrivit boken!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej