Användarprofil Kenth Gustavsson / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Kenth Gustavsson

Antal betyg: 21
Antal recensioner: 3

Soldaten i ledet : livet i fält för de allierade sol...

Röster från förr.

1 oktober 2014

Det här är verkligen en bok på gräsrotsnivå, som skildrar den lilla människans utsatthet under en av de värsta katastrofer som drabbat vår värld. Det andra världskriget. Boken bygger på hur de enskilda soldaterna upplevde kriget. Författaren beskriver kort vilken händelse han vill ta oss till och sedan får soldaternas röster berätta om hur de upplevde kaoset vid de olika fronterna. Boken gavs ut första gången 1980 och har sedan kommit ut, delvis omarbetad, vid flera tillfällen, men den känns fortfarande fräsch och äkta. Idag, 2014, är de flesta aktörerna döda, men deras röster lever kvar i den här skildringen om soldaten i ledet.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Finlands val 1941-1944 : samarbetet med Hitler-Tyskland

Om det så kallade fortsättningskriget.

1 oktober 2014

Ämnet är intressant och det är även det politiska spelet kring händelserna de här åren, men det blir för detaljerat beträffande truppförflyttningar hit och dit. Jag tror att boken hade vunnit mycket på om det hade

erättats mer ur ett grodperspektiv. Det vill säga vad de enskilda soldaterna och de civila tänkte och kände, utan att för den skull göra avkall på det historiska skeendet.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mr Mercedes

mr Mercedes

5 juni 2015

Det är alltid spännande när det kommer en ny King och den här är verkligen annorlunda. Jag håller just på att läsa den och blev mycket överraskad, för det här är en thriller av högsta klass. Inget övernaturligt, men boken är ryslig nog ändå. Påminner lite grann om "Dolores Claibourne" och "Geralds lek"; som också var riktiga nagelbitare. Trots att jag bara har läst halva boken vågar jag säga köp den, läs den och njut. Det här är mycket bra!!!!!
Kenth Gustavsson

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den som finner

(enbart betyg)

3 juni 2016

Ondskans pris

(enbart betyg)

21 januari 2015