Användarprofil Bokmal / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Bokmal

Antal betyg: 143
Antal recensioner: 18

Robbins & Cotran Pathologic Basis of Disease

Den stora versionen av grundboken

4 augusti 2016

För studenten skulle jag rekommendera Robbins Basic Pathology. För den som arbetar kan denna fullversion ge mer kött på benen. En stor fördel med boken är att du även får tillgång till denna i elektronisk form som är sökbar för snabb referens men kag föredrar den tryckta boken om jag ska läsa längre stycken.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Waking Gods

Intressant historia berättad på ett unikt sätt

10 april 2019

Boken bygger vidare på första delen, boken är skriven på samma sätt som första delen där historien berätta som en serie utskrivna förhör, samtal, intervjuer och brev. Berättarstilen är annorlunda men lite uppfriskande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svenska IS-krigare : från Al-Qaida till Jihadi Cool

Det som inte står i tidningarna

10 april 2019

Magnus gör ett försök att utifrån individuella livsöden förklara de drivkrafter som ligger bakom radikaliseringen av unga män och hur dessa slutna miljöer skapar ett klimat där individer kan normalisera ett beteende som känns väldigt avlägset för oss andra. Det ger en mer nyanserad bild av vad som händer i dessa miljöer och gör det möjligt att själv bilda sig en uppfattning om hur olika förslag på åtgärder kan förväntas fungera i praktiken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Professional Notebook: Engineering

Dyr anteckningsbok

17 mars 2019

För att vara en hyfsat normal anteckningsbok så är priset lite väl högt. Skulle nog inte rekommendera boken till någon, finns bättre inbundna anteckningsböcker i samma prisklass.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

World Without Cancer

Konspirationsteoretiker goes overboard.

17 mars 2019

Inte en bok som kan rekommenderas till någon. Författaren är djupt insyltad bland konspitationsteoretiker och saknar dessutom medicinsk utbildning. Boken innehåller så många faktafel och missuppfattningar att jag inte vet var jag ska börja.

Spara era pengar och er tid, köp inte boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Pale Rider

Sätter spanska sjukan i sitt tidsperspektiv

24 juli 2017

Som bok ger denna knappast någon ny kunskap om H1N1(1918) men vad denna bok ger är ett samtida perspektiv på sjukdomar, krig och dödsfall i början av 1900-talet. Boken ger också en analys av hur denna pandemi påverkade samhällen i olika delar av världen, hur socialaskillnader på verkade utfallet, hur dödsfallen fördelades över världen och de utmaningar som man stått inför då man försökt fastställa hur många som faktiskt insjuknade och dog i denna pandemi som trots att denna skördade långt fler liv än första världskriget ändå fått så litet utrymme i historieböckerna. Författaren försöker bland annat förklara de sociala orsaker som ligger bakom detta.

Sammantaget en bok väl värd att läsa för den med intresse av hur sjukdomar på erkat människan under vår historia.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Biohazard: The Chilling True Story of the Largest Co...

Skrämmande biografi från kalla krigets dagar

4 augusti 2016

En mycket skrämmande historisk skildring av en högt uppsatt chef för det Sovietiska hemliga biologiska vapenprogrammet där man utvecklade bland annat smittkoppor, pest och mjältbrand för användning parallelt med kärnvapen i den MAD (Mutually Assured Destruction) doktrinen som skulle avskräcka motståndaren från att initiera ett kärnvapenanfall.

Det är skrämmande läsning med facit i hand, man kan bara undra över vart alla dessa ingenjörer och vetenskapsmän tagit vägen efter Soviets sönderfall, och vilka makter som fått tillgång till tekniken...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fundamentals of Clinical Trials

Den klassiska grundboken

4 augusti 2016

Bra och gediget referensverk men kanske inte något som man läser från pärm till pärm. Vill du ha en snabb introduktion till kliniska prövningar skulle jag rekommendera t.ex. Handbok för kliniska prövare som ger en snabbare och mer lättsam introduktion som komplement till denna bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nuklearmedicin

En kortfattad introduktion

4 augusti 2016

Bra som introduktion till grunderna för olika tekniker (SPECT, PET mfl) men de faktiska kapitlen för olika tracers är lite väl tunna och saknar mycket av information om begränsningar och fallgropar som skulle göra boken mer användbar i kliniken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej