Användarprofil Galadriel / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Galadriel

Antal betyg: 4
Antal recensioner: 4

Glöm mig

Känner igen historien.

14 oktober 2016

Känner igen mig i det mesta som Alex Schulman beskriver p.g.a. en alkoholiserad mamma. En livslång inneboende sorg som är svårt att komma ifrån. Alex beskriver hur ens egna sinnen skärps maximalt och man ser, hör och känner på lång väg när det inte står rätt till hemma. Hur barn blir föräldrar till sina egna föräldrar och lär sig tidigt att både mörka det svåra och ta ansvar. Det är en bok som ger läsaren massor med känslor av empati, ilska, vanmakt. Rekommenderas varmt, även för den som inte har haft en alkoholiserad förälder.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gå ner i vikt med LCHF

Felaktigt recept?

15 november 2016

Blev sugen på att baka hennes recept på mandelkakor som finns i boken och gjorde allt enligt instruktioner. Men någonting måste vara väldigt fel på receptet. Degen blev bara en smörja som det inte gick att rulla och skära bitar av. Klickade istället ut smörjan på plåten och det rann ut i stora "pölar". Så det var inget lyckat bak och inte var de goda heller.

I början av boken radar hon upp många livsmedel som man inte skall äta om man vi gå ner i vikt, ändå förekommer dessa i recepten, vilket gör att man blir lite förvirrad.

Jag saknar också information om fullkornsprodukter. Vilka finns det att äta som är okej.

Boken är inspirerande men den som skall följa den s.k Kickstarten och sedan övriga recept måste både ha gott om tid och vara stadd vid kassa. Det är inte billigt att göra denna mat som ofta innehåller många olika ingredienser i små mängder.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Italiensk dagbok

För alla som är intresserade av Italien.

26 januari 2016

En mycket personlig reflektion över det italienska vardagslivet, både vad gäller stort och smått. Jag vill veta ännu mer om livet i kvarteret där Kristina bor och lära mig ännu mer om Berlusconi. Mycket informativ.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Blod på snö

Håll dig till Hole

26 januari 2016

Det går utför för Nesbö. Den här boken liksom Sonen är verkligen urkassa. Vad har hänt med honom? Saknar Hole.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej