Användarprofil Psykologen / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Psykologen

Antal betyg: 31
Antal recensioner: 12

Råttornas herre

Två välkända kulturarbetare förenas i en gemensam

12 oktober 2020

CJDG och JL har gjort det igen. en skruvad berättelse om en framtida scenarie som förefaller vara en dystopi i välkänd anda. Eftertänksamt och förutseende.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ådalen 1931 : kampen om historien

Detaljerad analys och beskrivning av händelsen

28 maj 2021

Roger Johansson har på ett förtjänstfullt sätt gripit sig an den arbetarhistoria som dräpte 5 oskyldiga människors liv. Deras brott var att utöva sin rätt att demonstrera för rättvisa villkor mot ett system som än i dag utövar förtryck mot arbetare. Möjlighet ges via detta arbete att förstå vilka krafter som verkar i samhället när arbetare förtrycks.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Om man älskar frihet : tankar kring det politiska

En klargörande analys om liberalismens

21 oktober 2020

Nina Björk återvänder och analyserar liberalismen. Hon avslöjar vilka egentliga skäl man har som liberalist att slå ett slag för friheten. Det visar sig, vilket Nina Björk på ett förtjänstfullt avslöjar, att det för en liberalist är den egna friheten som avses. För någon måste göra jobbet. Och de finns icke-priviligierade som i avsaknad av rätten till den liberala "friheten" får nöja sig med att se på och tjäna i arbete och utförande!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

I slutet av regnbågen

Uppfriskande och kärleksfullt

29 maj 2018

Handlingen utspelas i sammanhanget, i en miljö, som tidigare inte varit särskilt vanligt förekommande. Äldre HBTQ prersoner. Att dessa beskrivs på ett uppfriskande sätt gör inte den litterära gärningen sämre. Att det sedan sker i serieform är klockrent. Jag rekomenderar denna berättelse i serieform till alla! Är spänd på vad som komma skall härnäst. Tack!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
Untold History of the United States

Gedigen kartläggning om USAs dolda historia.

15 april 2018

Oliver Stone och Peter Kubrics bok är en kil in i den amerikanska verklighetsuppfattningen. De ger sin uppfattning om hur det gick till när landet utnämde sig till världens "härskare" med rätten att dominera världen. T.ex. Att av FNs 190 medlemsländer så har USA militär närvaro i 130 länder. Landet beskrivs som ett imperium och jämförs med romarriket. Historiskt har ju imperier till slut oundvikligt fallit. Återstår att se om detta historiska faktum också stämmer för USA. Boken är ett intressant inlägg i beskrivningen av dess historia och nuvarande inflytande i världen. Väl värd att läsa och begrunda.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jan Lööf : 75 år av dumheter

Superduper

22 mars 2017

Fantastisk genomgång av Jans tankar om sitt serieskapare. Nu och då. Dessutom fantastiska exempel på detta därutöver. Är värt att läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den maskerade proggarens stora röda

En härlig drift i serieformat om en svunnen tid. Med...

25 november 2013

En härlig drift i serieformat om en svunnen tid. Med stor igenkänning följer man hjältens framfart. Han är den ledare som aldrig fanns när man hade behövt en som mest. Att nu få återuppleva denna tid i detta format är bara en enda stod glädje och skratten efteråt följer en i vardagen till tröst.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Else-Marie och småpapporna

En lekfull och underfundig berättelse om ett barns...

25 november 2013

En lekfull och underfundig berättelse om ett barns tankar och föreställningar. Med stor inlevelse och realism berrättar Pija Lindenbaum om barns tankar och fantasier. Berättelsen stärks och blir levande av de illustrationer som följer berättelsen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bildbok : ur Jan Lööfs bildvärld

Jan Lööf visar i denna bok återigen att han har en...

2 oktober 2013

Jan Lööf visar i denna bok återigen att han har en given plats inom denna del av kulturen. Det är alltid lika tillfredställande att få återse gamla favoriter som varit Jan Lööf's karaktärer.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej