Användarprofil Alice / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Alice

Antal betyg: 22
Antal recensioner: 9

Högt spel

LOVE LOVE LOVE

24 oktober 2016

En av de bästa böcker jag läst! Helt underbara karaktärer, vass humor och mörk värld. Nej, man behöver inte ha läst Grisha-triologin för att läsa denna, den står på egna ben! Trodde inte att jag skulle älska den här boken, men det gör jag. Den är helt underbar. Väntar otåligt på att tvåan ska översättas till svenska!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Miniatyrmakaren

Alice

9 december 2016

Trodde den här skulle vara jättebra eftersom den fått så fint betyg, men nope. Föll platt som en pannkaka. Först tyckte jag att den verkade bra, välskriven och bra miljöbeskrivning, men handlingen kommer aldrig någonstans. Mycket tråkig bok. Känns mer som en akademisk uppsats än underhållning. Mycket besviken. Till och med framsidan är historiskt inkorrekt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mitt hjärta går på

5 av 5

17 september 2018

Christoffer Holst är ju ett fenomen jag inte hade någon aning om existerade förrän nyligen, men efter att ha läst hans debut Mitt hjärta går på förstår jag vad alla pratar om. Det här är en väldigt mysig och charmig liten bok som värmer upp en inifrån. Jag ser fram emot att läsa mer av den här författaren.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En allvarsam lek

Alice Ekström

17 september 2018

Jag är bokbakis efter att ha läst En allvarsam lek. På riktigt. Jag har skrattat högt, slagit mig för pannan, gråtit, skakat av ilska och drömt mig bort. Jag kan känna igen mig i båda huvudkaraktärerna och jag slukade boken i ett. Den var omöjlig att lägga ifrån sig. När jag var klar bara satt jag där och grät som ett litet barn. Jag vet inte hur många Silk-böcker det finns i världen, men om det finns en för alla är det här utan tvekan min Perfect Match. Kan inte göra annat än rekommendera den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Grejen med kärlek

Trevlig, men...

8 augusti 2018

Sexig och rolig, en mycket trevlig bok. Störde mig lite på vissa översättningar (eller kanske lite fler än vissa) som verkade vara översatta rakt av engelskan, fast på fel sätt. Det gjorde att jag hakade upp mig rätt ofta. Annars tyckte jag väldigt mycket om den! 4 av 5

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Darker Shade Of Magic

Underbar

16 augusti 2017

A darker shade of magic är en underbar fantasyroman med allt vad man kan önska sig - en snabbtänkt huvudkaraktär med ett dolt förflutet, en skicklig tjuv som söker äventyr, ond magi som lyckas smita från sitt fängelse. En otroligt välbyggd värld, samt intressanta, sympatiska karaktärer och ondingar man bara vill spy på. Älskade denna bok, tyckte den var lättläst och kommer definitivt läsa de två resterande böckerna i trilogin!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
Kretsen

Tre av fyra

6 mars 2017

Har läst tre av fyra böcker och är fast! Storyn rör sig i ett relativt lugnt tempo, men det blir aldrig segt eller långsamt. Man lär känna karaktärerna på djupet och blir lite förälskad i alla. Fantasyelementet känns knappt av, men ligger hela tiden i bakgrunden och kommer upp då och då. Det jag saknar lite i den här serien är ett verkligt driv i storyn. Som det är nu springer de omkring som elvaåringar som har tråkigt en eftermiddag för att nå sitt mål. Det som håller kvar mig är helt och hållet karaktärerna och deras relationer till varandra. Hoppas förlaget jobbar på översättningen av fjärde boken, annars finns här någon som kommer gå i taket av längtan!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

De skandalösa

Alice

1 januari 2017

En mysig bok, men rätt tråkig och kliché. Man vet vad som ska hända redan innan det händer, Där är många korrfel vilket gjorde att man hakade upp sig och framförallt blir det aldrig riktigt sexigt. Om Simona Ahrnstedt är romancedrottning måste det här vara ett av hennes sämsta verk. Hoppas jag, annars verkar inte ribban ligga särskilt högt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

I vargavinterns land

Jag älskar starka huvudkaraktärer

4 september 2016

Jag älskar starka huvudkaraktärer, framförallt kvinnor så det gör ingenting att det kanske inte riktigt är i tiden. Detsamma med detaljer som någon pekade ut där det inte är så troligt att det finns ekar i Lappland eller dricks te. Det är förstås synd, men för mig störde det inte alls.
En mycket intressant bok där man riktigt fastnar och kommer in på djupet. Slutet kändes dock ofärdigt och kunde ha skrivits på ett mycket bättre sätt. Som det är nu känns det som att författaren gav upp och bara kastade ner de sista scenerna för att bli klar så fort som möjligt.
Jag gillar starkt den paranormala paralellen som är med genom hela berättelsen. Kändes mycket mer mystiskt och intressant tack vare det.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej