Användarprofil Kai Virihaur / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Kai Virihaur

Antal betyg: 33
Antal recensioner: 17

Det lilla landet som kunde

Modig bok med ödmjukhet

21 april 2018

Jo -- boken borde läsas av alla som orkar ta sig ur tv-soffan och bry sig om vad som händer. Det är framförallt en intervjubok, där författaren modigt nog inkluderar sina egna tillkortakommanden. Något intervjuobjekt gör honom så provocerad att han glömmer alla föresatser att vara "saklig", och så vidare. Det framgår även att själva verkligheten i dagens Sverige kan få vem som helst ur balans...

10 av 10 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Natursten i trädgården

Känns aningen oinspirerad

2 februari 2015

Denna bok är skriven av en person som är utbildad landskapsarkitekt, men känns inte riktigt som om författaren brinner för sitt ämne. Boken innehåller dock en del användbar praktisk information om olika typer av natursten, på en mycket grundläggande nivå. Det jag fann inspirerande i denna lilla bok var främst en del av fotografierna. Idag, när det kryllar av trädgårdslitteratur, har jag nog blivit lite mer krävande och förväntar mig att en trädgårdsbok ska förmedla både kunnande och engagemang, samt vara snyggt producerad.
Det finns trädgårdsamatörer som skriver utmärkta böcker, bland andra paret Rosenholm vars bok "Trädgårdsdesign" är en av de bästa trädgårdsböcker jag läst.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bilden av Sverige : en personlig resa

Läs den!

14 mars 2018

Om du ännu tror på vad makthavarna säger, läs då denna bok. Författaren trodde att vi hade yttrandefrihet i Sverige men när hon yttrade kritik mot samhällsutvecklingen i en tv-intervju utomlands blev hon offentligt tagen i örat av självaste statsministern, i gammal öststats-stil, och dessutom utsatt för en hatstorm från regimtrogna vänsterkretsar.
Och sedan rullade det på. Men Janouch lät sig inte skrämmas till tystnad...

8 av 14 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Invandring och mörkläggning II Fördjupningar och för...

Skingrar dimmorna

30 juni 2014

Köpte denna bok direkt från förlaget. Här klarläggs vilka politiska strömningar i Sverige som ligger bakom landets extrema invandringspolitik. Det rör sig enkelt uttryckt om en ny typ av vänsterideologi där nationen och nationens rätt att kontrollera sina gränser ifrågasätts.

Företrädarna för denna ideologi kontrollerar den offentliga diskussionen och gör sitt bästa för att demonisera sina kritiker.

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kalle Anka på kräftskiva : berättelser från landet u...

Sverige har en egen kultur!

14 mars 2018

Sverige har en egen kultur, lika väl som alla andra länder. Ingen skulle förneka att ex-vis Persien har en egen kultur. Åk dit och påstå något annat, och du blir i bästa fall utskrattad... Men i Sverige finns det vissa högljudda kretsar där det anses berömvärt att förneka, eller uttrycka sig föraktfullt om, den svenska kulturen.

Resultatet av sådana villfarelser blir bland annat att invandrare kanske inte ser någon mening med att integreras i vår värdegrund.

Dan Korn visar på sitt stillsamma sätt att man i de här kulturfientliga kretsarna är illa underrättad om fakta. Läsvärd bok!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Arkitektens trädgård

Vacker och gedigen bok

23 juni 2014

Denna bok är en massiv och snyggt producerad volym med välgjorda beskrivningar av ett antal trädgårdar (inklusive någon balkongträdgård). Min enda invänding är att somliga av dessa trädgårdar inte egentligen är så intressanta att de platsar i boken. Någon av dem befinner sig i anläggningsfasen, och en annan består mest av en grusplan. Hus-arkitekter är kanske inte alltid så trädgårdsintresserade.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svensk mångfaldspolitik : en kritik från vänster

Mångkulturalismen sågas -- med slö såg

28 juni 2014

Jag har läst delar av boken med stort intresse men störs av en del mycket tröttsamma marxistiska utläggningar.

Kärnan i det hela är mycket enkel att sammanfatta: Den såkallade "multikulturalismen" bygger på en lögn. Den påstår att det per automatik är till fördel för en organisation -- här svenskt högskoleväsen -- att ha etniskt diversifierade medlemmar. Detta kan inte ledas i bevis, utan påstås med stöd av cirkelresonemang och känslomässiga utläggningar. Dessutom blandar man hela tiden samman begreppen "internationell" och "etnisk".

Exempelvis är en forskargrupp där det ingår personer från Sverige, USA och Indien inte något exempel på "multikulturalism", då alla dessa personer delar samma vetenskapliga skolning och samma yrkesmässiga referensramar. Detta vet jag av egen erfarenhet som forskare.

Multikulturalismen handlar om något annat: den hävdar att närvaron av personer med olika etnisk bakgrund är berikande på något magiskt sätt ENBART i kraft av dessa personers rent fysiska närvaro! Och i förlängningen leder detta märkliga synsätt till att man vill kvotera in sådana berikningspersoner på ANDRA grunder än de rent kunskapsmässiga -- en mycket farlig utveckling.

Författaren påstår att hans kritik är "från vänster", och han svänger sig med en myckenhet klassiskt marxistisk retorik för att visa detta. Men i realiteten kan jag, som värdekonservativ, till hundra procent instämma i hans kritik frånsett det marxistiska snömos han garnerar den med.

Att upphöja etnisk diversitet till ett självändamål, och därvid åsidosätta den meritokrati som ska garantera rätt person på rätt plats i samhället, är inget annat än vanvett, det kan vem som helst inse.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gardenista

Rätt ytlig bok

13 november 2018

En samling trädgårdsreportage med vackra bilder, ungefär som hämtade ur en tidskrift. Någon sammanhållande linje har jag svårt att hitta.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Begravd jätte

Bitvis bra

1 april 2018

Detta är någon sorts fantasy-bok, fast med en djupare psykologisk botten än vanligt. Samspelet mellan det gamla paret är lysande, däremot finner jag boken i övrigt rätt medelmåttig. Har svårt att se vad som skulle motivera författarens fina utmärkelse.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej