Användarprofil anhn / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av anhn

Antal betyg: 7
Antal recensioner: 5

Jämlikhetsanden : därför är mer jämlika samhällen nä...

Boken ger en lättläst överblick över massor av...

27 maj 2013

Boken ger en lättläst överblick över massor av forskning och studier inom sociologi och hälsa, och tycker sig ha funnit ett mönster som förklarar förvånande olikheter mellan i övrigt rika och välordnade länder. Kanske har du diskuterat "national-kynne" och kulturella olikheter. Här finns många välunderbyggda uppslag till tänkbara orsaker.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Låt mig få städa klart! : om kommunister, kryptokomm...

Rapp, påläst, angelägen

10 september 2015

Drömmen om den sanna kommunismen tycks bedåra många.Kjell Albin visar rappt och påläst på hur detta lett till pinsamheter, stolligheter, förtryck, lögn och utrensningar.

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Salvekvick och kvacksalveri : alternativmedicinen un...

Salvekvick och kvacksalveri

8 februari 2014

Utmärkt genomgång av hur en stor del av dagens behandlingsmetoder och medicinska kunnande kommit fram. Klargörande om att man i många fall inte vet _varför_ en viss behandling fungerar, men att man med systematiska observationer och kontrollgrupper med statistisk evidens kan slå fast _att_ den fungerar.
Boken är rolig och lättläst, och tar oss på en resa till en mörk tid där människor behandlades till döds med åderlåtning, och dog en plågsam död till havs pga C-vitaminbrist, och hur klarsynta pionjärer lyckades genomskåda detta och förhindra dessa förfärliga förluster av människoliv.
Boken redogör för ursprung och framväxt av allehanda behandlingsmetoder, och klargör hur man kunnat visa vilka som hjälper och vilka som inte gör det. Har en utmärkt genomgång och diskussion om placebo-effekter, och problematiken med att utnyttja placebo-effekter från behandlingar som saknar evidens.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nuclear Safety in Light Water Reactors

Nuclear Severe Accidents explained

8 februari 2014

Severe accidents - a vast, multidisciplinary field - but here condensed in a skilful manner. Quite readable overview for the nuclear safety engineer - and through comprehensive reference lists it is a good guide to where to find further information

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Peeking at Peak Oil

Har just läst ut "Peeking at peak oil". Minsta barn...

27 maj 2013

Har just läst ut "Peeking at peak oil". Minsta barn begriper ATT oljan tar slut - men NÄR? Alekletts bok är saklig, tankeväckande och pedagogisk. Oljan tar inte slut över en natt - men kurvorna går åt var sitt håll. Hur mycket "ny" olja hittar man varje år - och hur mycket "gammal" olja förbrukar vi varje år? Det finns osäkerheter och svårigheter i kvantifieringen - men de största svårigheterna är mentala och kommersiella: Vem vill erkänna att vår nuvarande livsstil är kortsiktig och ohållbar - och vilket oljebolag vill meddela när de kommer att upphöra med sin verksamhet?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kunskapens frukt

(enbart betyg)

8 oktober 2014