Användarprofil universaltwinflame / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av universaltwinflame

Antal betyg: 5
Antal recensioner: 5

I fritt fall : klass 3 varning utfärdad

Överförd från Instagram

7 april 2021

boktyckaren
210406
📚
Livet snurrar runt Gabriella och hela den komplexa familj hon har omkring sig. Barn, syskon, fäder, mammor... blodsband har aldrig varit relevant. Det är kärleken till varandra som räknas.
📚
Mycket elände och sorg har kantat livets väg för flera av dem, och det verkar fortsätta att hända hemska saker, men kärleken övervinner allt, eller? Nya prövningar väntar runt hörnet. Ska de aldrig få vara ifred?
📚
"I fritt fall" är tredje delen i serien Passioner och detta är absolut den bästa av dem. Handlingen är rapp och medryckande och språket är lätt så det är svårt att sluta läsa (jag sträckläste boken). Dock är persongalleriet omfattande och jag kan tipsa om att det i slutet av boken finns en förteckning över dem alla 😉
Vad jag förstår är planen att trilogin kommer att följas av ytterligare fyra böcker med anknytning till karaktärerna i serien. Det finns flera personer jag gärna skulle läsa vidare om. Ska bli spännande att se vart detta leder.
Tack för att jag fick läsa 🙏🏼
📕📗📘📙av 5📚

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vargtimmen : timmen mellan liv och död - novellsamling

Sofias bokhylla Instagram

25 februari 2020

Skräck och rysare är egentligen inte riktigt my cup of tea, men jag gillar att testa lite nytt ibland. Idag, när det stormar så det knakar i huset, tyckte jag att det passade att läsa Vargtimmen av Dorotea Nicole Agborg. 🐺
Boken är en samling noveller och kortromaner med skräcktema. Den beskrivs av författaren som en mysrysare. 🐺
Gillar man skräck och rysare tycker jag absolut att man ska läsa Vargtimmen. Jag tycker att det är bra och underhållande, men känner fortfarande att det kanske inte riktigt är en genre som tilltalar mig helt och hållet. 🐺
Mitt betyg blir 💙💙💙 av 5.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det sargade hjärtat : novellsamling

Ninna56

11 december 2019

Favoritnovell:
Bara en gång till...

Baksidetext:
"En samling finstämda noveller som handlar om när livet kom emellan och hjärtan brast. En del glädjerika andra sorgsna. Men alla kan de stämma till eftertanke om vad som sker när vi själva inte råder över utgången."

Kommentar:
När jag läste novellen bara en gång till så rann tårarna konstant. Den lågmälda vackra beskrivningen av hur Kristina i en mycket svår situation ändå klarar av livet och möjligheten till ett värdigt slut, samtidigt som hon mot all förmodan får sin sista önskan uppfylld får mig att känna vemodig glädje i sorgen.
De andra novellerna innehåller samma kärleksfulla budskap och vemod.
Betyg: 4,5/5

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vargtimmen : Timmen mellan liv och död

bokormen

11 december 2019

"Tänk att få en urna med lite Bertil Andersson blandat med Krister Jönsson"
Från novellen Sista natten, fick mig att fnissa högt (hur det nu går till)

Ååh, det här gillar jag! Inte så mycket för att det är direkt skrämmande, som för att det är sådär lite mysskräckigt med glimten i ögat. Tänk creepypasta, så är du hemma.

Vissa av novellerna är väldigt, väldigt korta, vilket jag verkligen uppskattar, nästan mer än de längre. I dessa lämnas mycket osagt, och tolkningen är upp till läsaren (eller ja, lyssnaren, om vi ska vara korrekta 😉). Mikronovellen blir helt enkelt precis så (o)läskig som läsaren själv gör den.

Roligt, dessutom, att få lyssna på novellerna skrivna av Ulrica Edvinsson Sundin,
Eva Broberg i slutet av boken.
Favoritnovell:
Svart Lucia - älskar den vackra, blodiga galenskap som novellen förmedlar!
Betyg: 3+/5

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

I lugnare vatten... : harmoni och balans

Ninna 56

11 december 2019

När jag fick läsa del två i trilogin Passioner, blev jag glad. Jag var rädd för att flera av mina favoritkaraktärer hade försvunnit. Men De jag var mest intresserad av fanns kvar. Och dessutom hade Agborg lyckats med att stoppa in några nya som jag genast föll för.
Hennes sätt och vilja att utveckla karaktärerna är något jag tycker hon gör bra. Jag vill veta vad som händer och väntar med spänning på del tre.

4/5

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej