Användarprofil Petra Dewrang / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Petra Dewrang

Antal betyg: 5
Antal recensioner: 5

Rosie Potters lyckliga liv efter detta

Härlig bok med ovanlig intrig

17 september 2017

Älskade den här boken om självironiska Rosie. Hade väntat mig en ganska ytlig bagatell men tyckte att berättelsen hade ett djup och en humor som gjorde ordentligt avtryck hos mig. Spännande författarbekantskap som det ska bli rolig att läsa mer av framöver.
/Petra, Göteborg

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Arbeta med autismspektrumtillstånd : hantverket och ...

Suverän bok för yrkesfolk och föräldrar

17 mars 2015

Jag köpte denna andra upplaga trots att jag har den första i bokhyllan. Den är en av de allra bästa böcker om autism som jag har läst, och jag har läst många. Bra fallbeskrivningar, suveräna metodtips med kloka förklaringar. Har man denna och Tony Attwoods kompletta guide till Aspergers syndrom kan man känna sig hyfsat påläst.

/Petra Dewrang

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Discovering Statistics Using IBM SPSS Statistics

Rolig statistik av Andy Field

22 maj 2014

Jag har använt SPSS i flera år men inte tyckt att jag behärskar det särskilt bra. Nu har jag äntligen hittat en författare som beskriver statistik på en trevligt och lättfattligt sätt. Många författare får läsaren att känna sig dum och jag avskyr det. Även om man inte använder SPSS utan bara är allmänt intresserad av statistik är Andy Fields bok ett mästerverk och oumbärlig i bokhyllan.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Diana the Huntress

Jag bara älskar Beatons böcker, särskilt de...

11 september 2013

Jag bara älskar Beatons böcker, särskilt de historiska. Hon ger en bra bild av tidens värderingar och berättelsen drivs hela tiden framåt, inga långtråkiga stycken alltså. Böckerna är väl inte de mest djupsinniga på marknaden men hennes personporträtt är träffande och givetvis känner man igen sig själv i huvudpersonens reaktioner.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

CBT for Children and Adolescents with High-Functioni...

Viktig bok som förhoppningsvis kan vara till glädje...

11 september 2013

Viktig bok som förhoppningsvis kan vara till glädje för alla som kommer i kontakt med unga personer med autismspektrumtillstånd, inte bara terapeuter. Jag som jobbar med vuxna med diagnos just nu kan verkligen se nyttan med den här boken eftersom det är viktigt att ha en "historia" kopplat till personen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej