Användarprofil Magnus Ringman / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Magnus Ringman

Antal betyg: 11
Antal recensioner: 8

Husmanskonster

Ännu en bra kokbok av Leif Mannerström

1 november 2017

Det finns en tendens hos populära kockar som ger ut mer än en kokbok att recepten upprepas. Det har förvånat mig många gånger att samma recept publiceras i olika böcker av samme kock. Så inte i detta fall, så långt jag kunnat se. Trevlig uppföljare till klassikern Husmanskonst som kom för ett par år sedan. Ett speciellt tips på trevlig rätt; Mannerströms gulasch.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Handen : ett fall för Wallander

Förvånansvärt dålig roman för att komma från Henning...

27 augusti 2013

Förvånansvärt dålig roman för att komma från Henning Mankell. Slut efter cirka 130 sidor. Tunn berättelse. Tråkigt med tanke på kvaliteten i serien i övrigt. En besvikelse.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Wok, ris, nudlar

Vilken receptskatt!

14 april 2021

Vi kan varmt rekommendera Jennie Walldéns bok. Den är redan en favorit och ett av recepten, Crispy chili beef, har vi lagat fyra gånger... Köp! Laga! Njut!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hela helgen med mat och vin

Missar inte en kokbok av Håkan Larsson

18 januari 2017

Håkan Larsson tillhör, vid sidan av mästaren Görn Helleblad, en av mina absoluta favoriter bland Sveriges kokboksförfattare. Tydliga, inspirerande recept. Förslag på bra tillhörande vin. Rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Danmarks, Färöarnas och Grönlands öar

Allt om öar!

11 maj 2015

Det är något alldeles särskilt härligt med tvättäkta nördar. Anders Källgård tycks vara en sådan. Först skriver han en tegelsten om Sveriges samtliga öar utan landförbindelse - men med invånare - sedan ger han sig på exakt samma projekt i Danmark. Jag lyfter på hatten för att han orkar hålla i - och för att idéerna uppenbarligen genomförs. SÅ: Danmark, Färöarnas och Grölands öar rekommenderas inte bara till ö-nördar, om nu sådana existerar vid sidan av Anders Källgård själv. Boken kan lika gärna läsas av den samhälls- och historieintrtesserade. Många spännande berättelser om människorna på öarna och deras livsöden. Samma sak gäller boken om Sveriges öar. Min uppmaning är därför: Gör som jag. Köp båda! Magnus Ringman

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sveriges öar

En bok för ö-nördar, om nu sådana finns. Ett...

4 oktober 2013

En bok för ö-nördar, om nu sådana finns. Ett genomarbetat, faktaspäckat uppslagsverk. Imponerande sammanställning av livet på Sverige befolkade öar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lördagkväll med mat och vin

Jag gillar Håkan Larssons kokböcker. Hittills har vi...

4 oktober 2013

Jag gillar Håkan Larssons kokböcker. Hittills har vi lagat fem-sex recept ur den senaste boken. Allt har blivit riktigt bra. Rekommenderas varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nordisk kokbok

Ångrade omedelbart köpet

18 september 2017

Tror att det står bortåt 300 kokböcker hemma i biblioteket. Nordisk kokbok, den lät spännande. Beställde. Öppnade - och blev genast besviken.
Lunnefågel. Känns inte så relevant i ett skånskt kök. Och de svenska rätterna? Gamla klassiker som du redan har massor med varianter på, skomakarlåda är ett exempel.
Lägg därtill få fotografier - en bra kokbok ska spraka av bilder - men i Nordisk kokbok har det inte lagts någon krut på det. Text sida upp och sida ner.
Ett ambitiöst projekt, javisst, det kan vi inte ta i från Magnus Nilsson. Det lustiga är att författaren själv dissar sitt projekt i förordet till boken. Det saknas en gemensam nämnare mellan de nordiska köken.
Så sant, Magnus Nilsson.
Det saknas inte bara en gemensam nämnare. Den här boken saknar relevans.

1 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sveriges 101 bästa snapsvisor

(enbart betyg)

2 februari 2015