Användarprofil ANNA BERG / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av ANNA BERG

Antal betyg: 5
Antal recensioner: 5

Den yttersta lyckans ministerium

Utmanande, bildande och vackert!

14 augusti 2017

Hur beskriver man denna bok? Det är inte lätt att beskriva en så komplex roman, men jag gör ett försök. Där hennes första bok mest handlade det lilla, om en familj och dess reaktioner på en oväntad händelse, skriver Roy i denna roman om riktigt stora frågor. Hon skriver stundom rasande om Indiens moderna historia och konflikter mellan de som har och de som inte har, mellan kapitalister och de som kommer i kläm på landsbygden. Västerlänningar skildras med ett slags överseende, de vita turisterna som charmas av allt genuint återkommer gång på gång. Där Indien anammat mycket av den västerländska livsstilen beskriver Roy baksidan av detta och hon beskriver förlorarna. Här märks hennes stora engagemang som politisk skribent och det blir riktigt bildande och väldigt intressant. Främst ska hon förstås berätta en historia, och då blir det bitvis rörigt för mig. Många namn och karaktärer att hålla reda på och delar av berättelsen hade i mitt tycke vunnit på att bantas ned. Men när det är bra är det riktigt, riktigt bra och jag kommer på mig själv med att läsa om meningar för att de är vackra eller kloka och viktiga. Kärleken går verkligen som en röd tråd genom berättelsen, men även förlust och olika typer av utanförskap behandlas med den äran. En väldigt vacker och läsvärd roman som kräver en del av sin läsare, men också ger mycket tillbaka!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mera vego : mat för hela familjen

Toppenbok!

22 december 2014

Vi har nu lagat oss genom ungefär hälften av recepten, och bara det är ett toppenbetyg! Jag har aldrig blivit inspirerad till att laga så många recept ur en kokbok förr... Vårrullarna gick hem extra väl hos oss vuxna liksom en lasagne, sexåringen tyckte att bokens nuggets var "bättre än sibyllas". Treåringen har ätit det mesta med god aptit!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Begravd jätte

Vacker och magisk bok!

20 oktober 2017

Väldigt vacker roman om en mystisk glömska som lagt sig över människorna i ett dåtida England. Varför glömmer människorna det de varit med om förut och vad får glömskan för konsekvenser? Vill man minnas även om minnena är obehagliga?Historia möter fantasi på ett fantastiskt fint vis.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stora boken om Sandvargen

underbar!

22 december 2014

Helt fantastiskt fin bok! Båda döttrarna (3 och 5) lyssnade andäktigt, ett kapitel per kväll. Språket är nyskapande och fantasifullt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Maraton och andra långlopp : träna med Anders Szalkai

Motiverande och pedagogiskt!

22 december 2014

Om jag inte tar mig igenom maratonloppet i vår, så kan jag inte skylla på Anders Szalkai i alla fall! Tydliga förklarande texter om olika typer av träningspass och bra träningsprogram att följa!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej