Användarprofil Lovisa Wistrand / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lovisa Wistrand

Antal betyg: 16
Antal recensioner: 14

Avien

Ett härligt fantasyäventyr

2 oktober 2019

Ett härligt fantasyäventyr med inslag av kärlek - ett lyckat koncept, om ni frågar mig. Det är lagom långt samtidigt som själva historien kändes ny och fräsch. Jag gillade verkligen relationen mellan Isondra och Alexander och kan ha tjutit rakt ut av lycka när de äntligen (spoilervarning!) kysstes i den mörka grottgången. En riktigt het och efterlängtad scen!

Författaren är också riktigt skicklig på att komma på fina namn. Doressea, Dorien, Elysien, Isondra, Avien, Nimriand, Evanriand (om jag minns rätt), samt det vackra språket som påminner om alviska. För övrigt så förtjänar alla fantasyförfattare som kommer på sina egna språk ett stort plus i kanten. Själv tycker jag verkligen att det förhöjer upplevelsen. Jag tyckte dock att de som hette saker som Lukas, Alexander och liknande också kunde ha fått lite mer fantasy över sina namn.

Jag förundrades över hur fint allting var i Elysien (landskapen, kristallerna, interiören i husen, de stora ekarna i städerna) och kände flera gånger att där skulle man gärna kunna tänka sig att bo. ;)

Jag rekommenderar "Avien" till alla som gillar fantasy och kärlek och ser redan fram emot nästa bok!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Varghamn

En solklar femma!

2 oktober 2019

Charmig och lättläst! Kärlekshistorien mellan huvudkaraktärerna är väldigt fint uppbyggd samtidigt som författaren skickligt väver in förväntningar på nästkommande böcker i serien. En solklar femma!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag ropade

Som Narnia för vuxna!

2 oktober 2019

Alltså! Den HÄR boken! Jag håller fast vid meningen "Som Narnia för vuxna" som jag skrev någon gång på Instagram under läsningens gång. Det här var en fruktansvärt bra bok. Och slutet! Herregud. Så trodde jag inte att det skulle sluta. Jag är ett stort fan av lyckliga slut och hoppas verkligen att det löser sig i trean (har sedan tidigare hört att man får se lite av Vilja och Maldin där).

Faktiskt var jag så desperat att jag nyss i ren panik började hetsbläddra i trean i jakt på svar, haha, och jag tror att jag fann det jag sökte men är inte helt säker. Vill inte heller spoila saker från treans huvudstory för mig själv. Hade jag haft mer tid skulle situationen kunna lösas genom att slukläsa både tvåan och trean nu meddetsamma, men jag är inne i en hektisk period av eget skrivande och kan inte skolka för mycket från det.

Hur som helst blev jag helt tagen av den här boken. Känslan just nu är att det är en av de bästa böckerna jag har läst, någonsin. Kärlek och fantasy i kombination med viktiga budskap och ett vackert språk och fina vänskapsrelationer och älvor och alver, vildhästar och en Vind som talar - kan det bli bättre? Nej, det kan faktiskt inte bli bättre än så. Längtar tills jag får tid och möjlighet att börja läsa tvåan. <3

Det var en sådan bok som borde filmatiseras och ligga på topplistor världen över. Helt underbar.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bortanvinden

Magisk fantasy!

2 oktober 2019

Vilken underbar bok! Den här såg jag till att läsa riktigt långsamt medan jag slalomläste annat, mest för att jag ville dra ut på det så mycket som möjligt. Ändå tog den slut alldeles för fort. Jag älskar hur bok 1 fick sig en "riktig upplösning" och jag älskar att man fick återse alla gamla karaktärer. Och miljöerna, Sohlamels bakgrundshistoria, världsbygget, de urvackra namnen som skiljer sig åt för varje folkslag. Återigen finner jag inte ord för att lovorda det jag läst, det är för bra helt enkelt. En bok där man sitter awestruck och stirrar på framsidan efter att den tagit slut och viskar för sig själv: "Mer ... Mer!!"

Slutet däremot var riktigt sorgligt och jag blev rätt arg på huvudpersonen, kan jag säga! Det var fint också, på många sätt, men jag hade verkligen önskat att hon lärt av tidigare misstag nu. Så innerligt jag hoppas att detta inte är slutet för Lo och Sohl och deras små barn. Jag tycker att det ska komma en till bok där Maldin återgäldar tjänsten genom att hämta hem Lo när hon sörjt klart däruppe ;). Eller så kanske man får lov att skriva fanfiction.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Godmorgon segrare

Fantastisk sci-fi!

6 oktober 2019

En extremt bra sci-fi-novell om kontakten med utomjordingar. Det enda jag störde mig på var användandet av ordet "rymdisar", eftersom man ofta sätter -is efter saker som ska låta mer barnsligt än coolt. Annars var språket top notch och jag kommer helt klart att läsa mer av Eva! Novellen var både spännande och häftig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Älvkorset

Medeltida fantasy med kärlek i!

6 oktober 2019

Riktigt bra fantasy! Där fanns kärlek, bågskytte, hästar, tornerspel och stämningsfulla begravningsceremonier. Andra halvan av boken var bäst, särskilt slutet som avslöjade en stor hemlighet om vem huvudkaraktären Ella verkligen är. Rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
Mer än minnen

Snabbläst och underbar!

2 oktober 2019

Det här var en jättefin, välskriven och romantisk novell. Jag hade kunnat läsa en hel bok om Moa och Mattias. Läs den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En midsommarnatt

Läs läs läs!

2 oktober 2019

Charmig, fin och berörande. Det här var en bok som inte bara gick snabbt att läsa, men som också fick en att *känna* saker. Man känner sorg och hat över allt som Alice varit med om tidigare, och det är roligt att se att Sara Dalengren även kan skriva sådana böcker.

Visserligen har karaktärerna i hennes fantasyromaner också en del trauman från det förflutna, men kanske blir det svårare att relatera till när det är fantasy och saker som skett i en vargflock. Det här blev så verkligt och nära, på något sätt.

Sedan älskade jag karaktären Mattis. Hur kan man inte älska honom? Verkligen en jättehärlig bok som, trots att den inte är det, kändes precis som någonting från Harper Collins/Harlequin (vilket är positivt, alltså!).

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hjärtevän

Missa inte denna!

2 oktober 2019

Fin, romantisk och kärleksfull! Missa inte den här pärlan om du gillar romance. Dessutom är det kärlek mellan två killar. <3

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej