Användarprofil @boktyckaren / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av @boktyckaren

Antal betyg: 17
Antal recensioner: 17

Bokhandeln på Riverside Drive

En riktig mysbok

14 april 2018

📖
Charlotte har haft det tungt sedan hennes make gick bort i en olycka. Hon ägnar all sin tid åt att jobba. Men så får hon besked om att hon har ärvt ett hus med en bokhandel i London, av en moster hon inte visste hon hade. Hon reser dit för att se om det går att avyttra på ett smidigt sätt.
Väl på plats i moster Saras lägenhet kommer nyfikenheten. Vem var Sara? Varför har hennes mamma aldrig berättat om henne? Vem är mannen på det gamla fotot tillsammans med dem båda?
Samtidigt som Charlotte försöker sätta dig in i bokhandelns ekonomi lär hon känna personalen och kunderna i bokhandeln och någonstans berör det i hjärtat 💕
Jag älskar @fridaskyback s tidigare historiska böcker, men hon kan skriva annat också. Detta är en riktigt mysig bok om det bästa jag vet - böcker, och så lite kärlek och hemligheter 💕
Absolut 📒📕📗📘📙av 5📚
Tack för att jag fick recensionsläsa. Nu ser jag fram emot tredje delen om systrarna Stiernfors 😉
#bokhandelnpåriversidedrive @fridaskyback @louisebackelinforlag @boktyckaren

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ondskans innersta väsen

Onskans innersta väsen

23 oktober 2017

För trettio år sedan drar ett fruktansvärt oväder in över de norra delarna av Italien och tre ortsbor omkommer i något som kommer att kallas Blatterbachmassakern.

Salinger som bor med sin fru Annelise och deras dotter Clara i den lilla byn Siebenhoch har tidigare jobbat med tv-dokumentärer och blir nyfiken på vad som egentligen hände, och börjar snoka runt. Som den utböling han är (från USA), mottas hans nyfikenhet inte särskilt bra. Många är historierna om händelsen och grottornas monster ska inte störas.

Var det en olycka eller vad var det som hände under stormen 1985? Finns det verkligen något monster i Blatterbachs grottor? Ska Salinger lyckas få fram sanningen?

Onskans innersta väsen är en otroligt spännande debut av Luca D'andrea. När man tror att man vet, tar handlingen en ny sväng och blir olidligt spännande igen.

Carita
@caritas_lasning

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammatorisk...

Må ditt bästa

15 april 2018

📖
Att få följa @maria.borelius väg till ett för henne fungerande välmående, var intressant, utbildande och inspirerande. Det måste ha varit en spännande resa, om än inte alltid så enkel. Baserad på fakta, undersökningar och framför allt egna upplevelser presenteras alla olika delar på ett seriöst sätt.
Jag letar själv efter vad som är min nyckel, hur jag ska leva för att må mitt bästa. Har fått mycket bekräftat av Maria, men även lite nytt att tänka på och beakta.
Detta är ingen quick-fix-bok, utan visar istället på allt som påverkar oss, och vad vi kan påverka i vår tur.
Jag skulle vilja säga att det finns inget enkelt svar för oss alla, man måste hitta det om passar en själv och vad som gör att just jag mår bra, och själv ta ansvar för mitt mående.
Jag hade förväntat mig en större del konkreta tips och recept, men det kanske kommer i nästa bok 😉
Insta: @boktyckaren

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bokcirkeln vid världens ände

Underbar!

12 september 2019

Precis som i Skybäcks böcker om systrarna Stiernfors berättas "Bokcirkeln vid världens ände" i två olika tider. Jag verkligen älskar detta sätt att läsa, att få följa två historier parallellt, en nu och en då.
Det finns alla typer av karaktärer i den lilla byn, både de man tycker om och vill lära känna, och de man verkligen ogillar.
Monas Bed, Breakfast & Books gör ju att man omedelbart vill flytta in i boken och aldrig komma ut igen.
Ännu en pärla från Frida att bevara i hjärtat 💖 Underbar från början till slut.
📒📕📗📘📙av 5📚

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Grindvakterskan

Romantik, spänning och mystik

17 mars 2019

Sofia jobbar som landskapsarkitekt på kommunen, ett tyvärr inte så spännande arbete. Så när hennes mamma tipsar om att man söker folk för att rusta upp den gamla slottsparken på Svartsjö, tvekar hon inte länge.

För att klara av att röja upp allt förfall i den vackra gamla trädgården kommer Paul till undsättning. En charmig, snygg man, som får Sofia att skratta igen.

Men hur ska de hinna innan ägaren ska sälja hela herrgården?
Vem är han, den mystiske Eric Sandel, som håller sig för sig själv på andra våning och som har ögon svarta och skrämmande?

"Grindvakterskan" är en mycket bra bok som jag verkligen gillade. Det innehåller en perfekt blandning av romantik, spänning och mystik. Historien följs av en parallell berättelse som man förstår till sin fullo först i slutet.
Läser gärna mer av författaren.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Minns att du ska dö

Bladvändare!

11 februari 2019

📖
Tim, Simon och Michael har sedan de var barn, en fruktansvärd hemlighet.
📖
Nu har det gått trettio år och Tom som är åklagare, får ett mord på sitt skrivbord. Det visar sig vara Michael som blivit mördad på en kyrkogård.
Senare blir han kontaktad av Simon, som absolut vill träffas då han har något viktigt att tala om.
📖
Vad är det som händer? En obehaglig känsla från svunna, förträngda tider, kommer krypande.
📖
Vi får följa de tre barndomsvännerna både i nutid och dåtid. Med sex parallella berättelser är det lite svårt att följa med i början, men en bit in i boken är det inga bekymmer. "Minns att du ska dö" är en bladvändare med kärlek, höga förväntningar, svek, och mycket spänning. Gillade den och kommer att läsa mer av författaren.
📕📗📘📙av 5📚
Instagram: @boktyckaren

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Labyrint. Vägen in

Går inte att lägga ifrån sig!

11 februari 2019

Efter att Julia haft hjärnhinneinflammation lider hon av minnesförluster, men även hallucinationer. Sjukvården hittar inget fel på henne och trots att hon får återkommande anfall med huvudvärk, illamående och synrubbningar, friskförklaras hon.
📖
Det märkliga är att hallucinationerna verkar vilja visa henne något, guida hennes väg. Till en följd av dem möter hon den märkliga Job som predikar Herrens väg, och av en händelse hamnar hon hos Jake på intervju.
Båda dessa personer kommer att betyda mycket för Julia framöver.
📖
"Vägen in" är första delen i Labyrint-serien och författarens debutroman, och vilken debut! En fantastisk spänningsroman som inte går att lägga ifrån sig. Boken är berättad utifrån de olika personernas perspektiv. Det är bra skrivet och lätt att följa.
Ser mycket fram emot att läsa del två "Illumination".
En jättebra bok som får
📓📕📗📘📙av 📚
Instagram: @boktyckaren

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dödlig konsekvens

Otroligt spännande

11 februari 2019

📖
Lenas make är sjökapten och är iväg på jobb, och hon är osams med dottern Jennifer. Hon gillar inte hennes umgänge och vill inte att hon går på den där festen. När Jennifer dagen efter inte har kommit hem och senare hittas död, börjar Lenas helvete.
📖
Maryam ha förlorat hela sin familj. De flesta är döda, någon kanske har klarat sig, hon vet inte. Själv har hon lyckats fly och hamnat på ett boende i Sverige. Genom ett par tjejer som varit här lite längre får hon kontakt med en ung man som kan ha information om hennes bror.
📖
När polisen inte har några framgångar i sökandet efter gärningsmannen, kan Lena inte bara sitta och vänta - hon måste göra något. Hennes egna efterforskningar leder in henne på vägar från svunna tider och hon kommer i kontakt med världar hon inte visste fanns.
📖
Vad var det som hände den där natten då Jennifer försvann? Vad kommer Maryam att ha för betydelse för Lena?
📖
"Dödlig konsekvens" är en fantastisk debutroman av @carina.drattingforfattare. Den är välskriven och otroligt spännande. Jag har alltid känt mig trygg och lyckligt lottad över att vara född i Sverige. Men när jag läst färdigt har jag två känslor, skam och tacksamhet. Fy för mänskligheten om vi behandlar våra barn så här och tack för att jag har det så bra.
En riktigt bra bok som får
📕📗📘📙av 5📚
Instagram: @boktyckaren

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Chicolat : passion, choklad & böljande landskap

Vacker njutarbok

29 november 2018

📖
Nu har jag läst halva Sofia Rydemalms bok "Chicolat". D v s den svenska halvan, då andra halvan är på franska 😉
Sofia berättar om sin resa fram till det hon jobbar med idag - choklad! Vi får möta flera spännande personer som man förstår, har betytt mycket för henne på ett eller annat sätt. Hon tar med oss till vackra platser, bl a Camargue där man hantverksmässigt utvinner salt ur havet. Vissa laguner är alldeles rosa av kräftplankton som lever där, vilket också färgar saltet. Det jag dock inte visste var att även flamingon som äter dessa plankton, får sin färg av dem 💖
📖
Berättelser varvas med recept. Då jag själv har valt bort socker och spannmål kommer jag inte att prova dem alla, men det händer att jag unnar mig en högprocentig ruta choklad och 'Mimis vildsvinsgryta' med choklad låter sannerligen god👌🏼
📖
En riktigt vacker njutarbok 😍 som får
📕📗📘📙av 5 📚
Tack för recex🙏🏼
#chicolat @rydemalmchoklad @idusforlag #idusförlag #caritasläsning2018

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej