Användarprofil Maria Isolde Gabrielle Lyckeståhl / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Maria Isolde Gabrielle Lyckeståhl

Antal betyg: 2
Antal recensioner: 2

Odinsbarn

Ge mig nästa bok nu!

9 augusti 2015

Den här boken är en av de bästa jag har läst på länge. Jag skulle sätta den i klass med Sagan om ringen och Harry Potter. Helt klart en ny favorit Jag hoppas verkligen att Pettersen blir sedd av allt fler för hon förtjänar uppmärksamheten.

Karaktärerna i boken är starka och dynamiska och väldigt härliga att följa med genom deras resa. Jag gillar de "handikappade" aspekterna i boken som förklaras på ett sätt som får det att verka helt normalt. Inget överdriv eller plåster över redan läkta sår, det är helt enkelt bara så de ser ut eller är. De är lika normala som du och jag och jag älskar att Pettersen valde att ha med dessa karaktärer. (Jag säger inte att alla i boken har något sort av handikapp men det förekommer väldigt diskret, det gäller att läsa mellan raderna för att förstå vilka de är)

Miljöbeskrivningarna var färgstarka och inte för långa, alldeles lagom enligt mig. Man fick en lagom bra bild av hur omgivningen skulle se ut men fick fortfarande chansen att fantisera sitt eget landskap och kartan i början av boken hjälper en att förstå tidsskillnaderna då denna bok utspelas under ett par månaders tid.

Tillsist storyn. När jag själv ser tillbaka på boken finns det nog inget jag hade velat ändra. Vissa händelser var jobbiga att bevittna men de bidrog alltid med något till berättelsens handling. Allt som allt, väldigt bra bok men jag har en sak att fråga författaren:

- HUR FORTSÄTTER DU EFTER DETTA SIRI?!

Jag är så nyfiken på hur Pettersen kommer fortsätta med denna berättelse för slutet... jag tänker inte spoila något för er men jag kan lova att slutet inte är något som man kan förutspå förän de sista kapitlen. Dock har jag fortfarande ingen aning om hur det kan tänkas fortsätta efter vad som hände...

Fortsätt med det du gör Siri Pettersen. Jag hoppas att du blir sedd för den talang du har att bygga upp fantastiska världar och älskvärda karaktärer.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Drömgångare

Spännande och annorlunda

9 augusti 2015

Jag förstår inte hur denna bok inte har fått mer uppmärksamhet. Den är otroligt bra enligt mig.

Det jag gillade mest med den här boken är hur lite man faktiskt får reda på om handlingen. Du får en bra bild av ett helt annat samhälle, kanske bygger upp någon sort av historia på det och PANG! Något helt annat väntar redan efter de första kapitlen. Så var det för mig i alla fall, hoppas jag inte förstör den känslan för er genom att skriva det här.

Det är många karaktärer att hålla reda på men jag tycker att men ändå för träffa på karaktärerna tillräckligt ofta för att hålla isär dem. Dessutom måste jag säga att huvudkaraktären är väldigt speciell att hänga med då hon alltid och hela tiden är misstänksam, vilket man också är som läsare, därför kände jag att man blev riktigt överraskad när väl något hände för man hade förutspått något annat.

Jag vet att den andra boken redan är ute på engelska men jag hoppas verkligen att de kommer översätta den till svenska för jag vill verkligen fortsätta på den här serien.

P.S
Jag kan verkligen se den här boken bli en film en dag, jag tror de hade kunnat göra det riktigt bra faktiskt med all action och ande magin eller vad man nu ska kalla det. Jag tror det hade blivit en riktigt bra film om någon tog tag i det.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej