Användarprofil Strulputte / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Strulputte

Antal betyg: 101
Antal recensioner: 97

Paradisoffer

Paradisoffer

6 september 2017

Kristina Ohlsson har skickligt skrivit en spännande bok igen. Denna gång om en kapad flygplan på 10.000 meters höjd. 400 sidor fyllda av intriger och man riktigt ser besättningens oro framför sig. Ska bränslet ta slut innan planet når mark? Fredrika Bergman, nu anställd på Justitiedepartementet, Alex Recht från Polisen, och Eden Lundell från Säpo, brottas med kapningens syfte. Alex son, Styrman Erik Recht, försöker desperat landa planet, Kaptenen stretar emot.
Jag tycker personerna presenteras på ett intressant och fängslande sätt.
Bra att författarinnan repeterar namnen då och då, och vad det står för, så slipper man bläddra tillbaka för att se. Lättläst bok, svår att lägga ifrån sig. Köp den! Läs den! Mycket bra bok!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Askungar

Debut för Fredrika Bergman

24 augusti 2017

Efter att ett barn försvunnit från sin mamma på tåget till Stockholms central, är kommissarien Alex Recht och civilanställda utredaren Fredrika Bergman på väg dit. Alex är långt ifrån nöjd med en civilanställd kollega, som varken verkar känna sig kallad eller vara nämnvärt begåvad för uppgiften att finna barnet.
Hon blir närapå mobbad av utredargruppen för sina teorier, påstås ej ha rätt poliskänsla, så hon börjar söka lösning efter sina teorier.
Barnet hittas mördat på ett synnerligen grymt sätt, strax därefter ytterligare ett. Polisen står handfallen, men Fredrika hittar samband som leder polisen vidare, och vidare, och vidare.
Mördaren grips så småningom.
Alex, som då är utredargruppens överhuvud, frågar därefter Fredrika om hon vill stanna kvar som medlem i gruppen.
En mycket bra debutroman av Kristina Ohlsson. Tur att jag köpte hennes kommande deckare också.
Rekommenderas verkligen!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Silverapostlarna

Silverapostlarna

19 augusti 2017

Inte bland Mårtenssons bättre verk. Förutom hans repriser från tidigare böcker, om hemmalivet, är det en ganka släpig och förutsägbar handling. Även upplösningen tycker jag han kunde fått till bättre.
Men smaken är olika - läs den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mordbrännaren

Singö del 2

17 augusti 2017

Mycket mera händelser och spänning än i del 1. Hemska mordbränder. Även att dotterdottern råkar mycket illa ut, men som hon galant klarar sig ur genom sin listighet. Slutet är riktigt rafflande och gripandet av några höjdare av rasisterna leder läsaren tillbaka till del 1. En klart läsvärd bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mios blues

Mios blues

16 augusti 2017

Mios blues tar vid där Lotus blues slutade, med att Martin Benner ska ta reda på vad som hände Saras son, Mio. Högt tempo och fler personer inblandade än i första delen. Överraskande slutledningar kommer fram. Lucifer gäckar och skrämmer. Upplösningen är, i mitt tycke, den mest snopna och bästa jag har läst. Stiligt Kristina Ohlsson!
Rekommenderas.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lotus blues

Mycket bra bok

13 augusti 2017

Kan en advokat försvara en klient postumt? Advokat Martin Benner får uppdraget att granska Sara Texas 5 brott och död. Han vill först inte ta det, men kan inte låta bli efter ett tag.
Han och hans medarbetare och särbo Lucy dras mer och mer in i fallet. Efter att de har åkt över för att söka svar i Texas, blir fallet etter värre komplicerat. Väl hemma igen har de upptäckt en hel del underligheter i polisens granskning av fallet, något som de dock inte vill låtsas om och granska på nytt.
Fortsättning följer förhoppningsvis i del 2 av boksamlingen.
Rekommenderas starkt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rädslans fångar

Vilken rädsla?

9 augusti 2017

Jag tycker det är en urbota dålig bok. Fram till sidan ca. 160, av drygt 300, handlar den bara om passionerad otrohet och ungdomshångel. Författaren bör allt också gå en kurs i svensk grammatik, hon producerar dålig svenska, bl.a. kan man inte "brukar alltid".
Kanske är det en ungdomsroman, definitivt ingen spänningsroman, som bokreklamen utlovar, annars verkar det vara en seg bok där författaren inte verkar vet vad hon ska skriva.
När polisen ska utreda brotten, störs utredningen mest av barnpassning, poliserna kommer inte långt i sina brottsanalyser, ändå är de urtrötta. Poliserna blir tipsade om vem mördaren är av en annan misstänkt mördare.
Gripandet av mördaren är dock läsvärt, men inte blir det någon mera bok för mig av henne.
Det finns bättre att köpa. Tack för den här, Anna Jansson.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Advokaten

Advokat Rudd

5 augusti 2017

En riktigt bra sammanställning av några mål, som beskrivs var för sig men återkommer med spännande upplösning längre in i boken. Fantastiskt hur författaren kan få till det. Så ska en deckare skrivas, med allvar, förklaringar hur advokaterna resonerar, och med humor.
En deckare helt i min smak. Rekommenderas - mera John Grisham önskas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mordbrännaren

Singö del 2

23 juli 2017

Mycket mera händelser och spänning än i del 1. Hemska mordbränder. Även att dotterdottern råkar mycket illa ut, men som hon galant klarar sig ur genom sin listighet.
Slutet är riktigt rafflande och gripandet av några höjdare av rasisterna leder läsaren tillbaka till del 1.
En klart läsvärd bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej