Användarprofil Anders Bergsten / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Anders Bergsten

Antal betyg: 6
Antal recensioner: 3

Ät mig

Välskriven fransk roman

7 augusti 2014

Mycket välskriven. "Ät mig" är en rätt typisk fransk roman. Alla som gillar fransk feel good litteratur kommer att gilla denna utmärkta bok. Huvudpersonen Myriam är en sympatisk och klok kvinna. Författaren Agnes Desarthe har aldrig tidigare publicerats på svenska. Nu ser jag fram emot fler översättningar (hon har gett ut åtta romaner i Frankrike).

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kan man dö två gånger?

Aldrig tråkigt med "GW"

14 oktober 2016

Jag har läst alla Leif GW Perssons böcker och den senaste romanen, "Kan man dö två gånger?", är underhållande och lättillgänglig, men tillhör inte de bästa av honom.

Tonen, humorn, den lättflytande stilen och den fina språkbehandlingen är omisskännligt "GW". Personporträtten är snabba och ibland skissartade, ofta karikerade. Handlingen förs effektivt framåt genom dialogerna. En sådan här roman måste vara lätt att omvandla till ett filmmanus.

Mot slutet av boken går det undan i rasande fart när alla bitar okomplicerat faller på plats och kommissarie Bäckström hamnar lite i skymundan. Upplösningen är därför inte direkt originell, utan det verkar som om författaren genat lite...

Uppslaget med den av lille mästerdetektiven Edvin återfunna dödskallen med kulhål är originell och bidrar till att hålla läsintresset levande.

Sammanfattningsvis en bra läsupplevelse och jag hade aldrig tråkigt när jag läste den (i sängen, på tåget, på hotellrummet i Sundsvall...). Det finns ju deckare som man bara lägger ifrån sig och inte orkar med. Men det gäller aldrig GW:s polisromaner och inte heller den nyaste.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dömd för livet

Mats Ahlstedt borde läsas av fler!

7 augusti 2014

Jag upptäckte Mats Ahlstedt i somras och har läst fem böcker av honom redan. En mycket bra deckarförfattare med ett rakt och effektivt språk och en förmåga att bygga upp stark spänning. Mats Ahlstedt borde läsas av fler. "Dömd för livet" tillhör hans bättre med ett klassiskt tema erinrande om "Greven av Monte Christo".

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Femtio nyanser av honom

(enbart betyg)

11 mars 2014

Den döende detektiven

(enbart betyg)

11 mars 2014

Flickan i Clèves

(enbart betyg)

11 mars 2014