Användarprofil Simon Erik Alexander Nilsson / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Simon Erik Alexander Nilsson

Antal betyg: 13
Antal recensioner: 10

Vattnet drar

Mitt omdöme

29 mars 2018

Fördelar:
* Svensk småstadsskräck, hallå! Behöver jag säga något mer?
* Realism

Nackdelar:
* Händelselös
* Långsam
* För mycket våld
* Inte minnesvärt

Som ni ser kommer jag inte att återvända till den här boken. Nackdelarna överväger i det här fallet fördelarna och det är mycket möjligt att jag till och med kommer att lägga den här boken på en buss, och hoppas att någon annan plockar upp den...

Mvh,
en besviken läsare

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

24 goda gärningar

En besvikelse

6 april 2020

Tyvärr hatar jag att säga det, men för mig har denna varit en riktigt besvikelse. Jag tror jag stannade kring 100-sidors målet, eftersom det blev för långtråkigt. Den saknar djup, språkbruket är ytligt och karaktärerna är platta och tvådimensionella.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mayafolkets Hemlighet

Min favorit!

24 mars 2020

Den har allt jag gillar: en gnutta magi, fara och äventyr och de två tidsresande ungdomarna Theo och Ramona. Språket är målande, och får allt att verka extra levande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Möss och människor

Rekommenderas starkt

10 oktober 2019

Vad ska jag säga? Hade en vändpunkt som fick mig att helt ändra åsikt, och jag älskar den för det. Så bra!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Glasbarnen

Förvånansvärt bra

10 oktober 2019

Jag har bara läst en enda bok av Kristina Ohlsson, och efter den så har jag dragit mig för att läsa någonting mer av författaren. Men lyllo mig som hittade den här boken på biblioteket! Jag har hört mycket gott om den, så jag testade och fastnade direkt i berättelsen. Den var välskriven, hade en bra takt och slutade på ett bra sätt som får mig att vilja läsa nästa. Rekommenderas starkt för alla bokmalar där ute!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Häxjakten

Häxor, magi och drakar

18 februari 2019

Efter en gudstjänst utomhus råkar de två vännerna Ulla och Kathleen resa till en annan dimension och hamnar i en slags parallellvärld, där kraftfulla häxor och eldsprutande drakar fortfarande existerar. Först tror de att de har rest i tiden, men efter att ha räddat en flicka från att bli bränd på bål förstår upptäcker de snart att de inte längre är kvar i deras värld och ett nytt spännande äventyr tar sin början.

Den har allt jag älskar i en bok, vänskap varvad med magi, har jag blandade känslor. Detta är första gången jag inte helt faller för en bok av Kim M Kimselius, men jag ångrar mig inte att jag läste den. Den är lättläst, välskriven, värd att läsa och underhållande och bra omarbetad. Trots betyget ser jag fram emot hennes nästa bok. :)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär

En välskriven, genomarbetad bok!

6 januari 2019

Jag har redan skrivit en recension om boken, men lägger gärna upp en här också, eftersom författarna ifråga förtjänar all beröm för sitt arbete. Det är tre kollegor inom samma bransch, som har bestämt sig för att stråla samman och skriva en bok. I varje bok delar de generöst med sig av sina erfarenheter, och andra råd som skulle kunna vara värd en tankeställare. Med en andra ord är det en välskriven, och genomarbetad bok som jag varmt kan rekommendera till alla!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Allt det där jag sa till dig var sant

En sann sensation

6 oktober 2018

"Allt det där jag sa till dig var sant" kommer lätt vara en av årets starkaste böcker för min del. Jag har gråtit, svurit, bitit sönder naglarna av ren bedrövelse och det är sällan jag får känna allt det på en och samma gång.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Anastasias öde

Rekommenderas varmt!

19 augusti 2018

"Anastasias Öde" är Kim M Kimselius 19:e bok om Theo och Ramona, två bästa vänner som har förmågan att resa i tiden. Den här gången reser de till revolutionens Ryssland år 1917. Mitt i krigets hetta upptäcker Ramona en annan sida av sig själv, medan Theo försöker komma till underfund med vad de främmande känslorna för en viss storfurstinna kan betyda.

En historisk äventyrsroman som har något extra för alla åldrar. Författaren Kim M Kimselius lyckas ta med vänskap, olycklig kärlek och lindrar in det illavarslande ödet i noggrant utvalda ord.

Rekommenderas varmt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej