Användarprofil bok_ann / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av bok_ann

Antal betyg: 3
Antal recensioner: 3

Dolken från Tunis

En mycket spännande och genomtänkt bok

16 oktober 2019

Titel:"Dolken från Tunis"
Författare: Agatha Christie
Utgiven av: Bookmark Förlag 2019
Översättning: Gudrun Ullman

Det här är den vackra nyutgåvan från @bookmark_forlag där Sara R. Acedo har gjort omslaget.
Med "Dolken från Tunis" fick Agatha Christie sitt genombrott och boken har blivit utsedd till "Bästa kriminalroman genom tiderna."

Boken är skriven i förstapersonsperspektiv och det känns verkligen som man blir en del av handlingen. Jag tycker mycket om "det låsta rummet-mysteriet" som utspelar sig i boken. Allt är så genomtänkt in i minsta detalj och författaren får mig att misstänka alla karaktärerna, samtidigt som alla verkar helt oskyldiga. Jag inser att jag är totalt grundlurad när jag kommer till det oväntade slutet av boken. Fast det är ju bara den fantastiske Hercule Poirot som med sina små grå celler kan lösa ett komplicerat fall på detta självklara sätt.

"Dolken från Tunis" är en mycket spännande och genomtänkt bok med ett slut som höjer läsningen ytterligare en nivå.
Mitt betyg blir: 4/5🌟

I byn King's Abbot inträffar två dödsfall inom loppet av två dagar. Det ena verkar vara ett självmord och det andra ett mord, men är det verkligen möjligt att bli mördad i ett låst rum...

Hercule Poirot som tänkt sig leva ett stillsamt pensionärsliv i den lilla byn blir snart nyckelpersonen i ett mordmysterium som tar en oväntad vändning.

Tack snälla @bookmark_forlag för det fina recensionsexemplaret!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Regnmannen : en trädgårdsberättelse

En fantastiskt vacker bok med ett fint innehåll!

22 april 2019

Jonas Karlsson skriver på ett mycket målande sätt och som läsare kan man nästan känna dofterna från den vackra rosenträdgården. "Regnmannen" lockar till skratt men ger även en känsla av vemod. Man blir påmind att leva i nuet och att de små sakerna i livet kanske är de viktigaste.

Ibland måste man öppna sina sinnen och göra sig tillgänglig för det oväntade och det är precis det Ingmar gör den där dagen då han hittar en gammal kran på baksidan av huset, undangömd under all sly.

Ingmar som tidigare varit en hyllad regissör har nu blivit änkeman. Han lever ett desillusionerat liv men genom att ta han om sin hustrus vackra rosenträdgård finner han en ny glädje. Torkan och bevattningsförbudet hotar hans vackra rosor. Grannarna håller vakande ögon på varandra så att ingen vattnar. Det är då Ingmar börjar fundera på om han i smyg kan använda kranen bakom huset, men vart leder den egentligen?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

TigerLily : tidig vårblomning

"TigerLily-tidig vårblomning"av Iren Rinmad

10 juli 2018

För mig var detta ingen bok man sträckläser. Jag var tvungen att stanna upp,ta in och begrunda det jag läst.
En fin bok som fick mig att tänka till. 4/5
TigerLily arbetar som första assistent till en moderedaktör i New York.Hon lever ett stressat liv där hennes jobb tar henne över hela världen och hon känner mer och mer att livet inom branschen är väldigt ytligt."Här verkar ingen intresserad av att se,mötas bortom kostymen,masken"
TigerLily vill finna sig själv och sitt inre lugn och när hon börjar sin resa finner hon kärleken och återförenas med sin familj på Island.
Hon kommer stärkt tillbaka till NY och en ny resa tar sin början- livet i en medveten närvaro."Jag Är"

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej