Användarprofil ANN LAGERSTRÖM / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av ANN LAGERSTRÖM

Antal betyg: 35
Antal recensioner: 7

Ok, amen : Om kärlek och fientlighet i chassidernas ...

Lärorik och intressant.

19 juli 2020

"Ok, amen: Om kärlek och fientlighet i chassidiernas New York av Nina Solomin har berört mig mycket. En värld så främmande och så annorlunda. En värld där individuell frihet är farligt och dåligt. Gruppens normer är inte ett val det är ett krav. Om en familjemedlem inte följer kan det påverka övriga familjemedlemmars anseende. En av personerna i boken Sam gjorde extra stort intryck på mig. Hur han blev ett problem som barn för att han ställde frågor. Även fru Cohen är en person som berör mig starkt. Hennes värme gentemot Nina och den kärlek och omtänksamhet som verkar prägla henne. Sammantaget en väldigt omtumlande bok för mig och lärorik. Genom boken har jag fått mer kunskap om judiska helger och traditioner. Boken är utmärkt uppläst av Nina Solomin. Jag rekommenderar boken varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sveriges medeltid, 1. Från hövdingarnas tid till Mag...

Välskriven och lätt att lyssna på

19 februari 2020

Nu tror jag att Dick Harrison har överträffat sig själv. Spännande och lättlyssnat. Hela tiden så anges källhänvisningar och likaså källkritik till källor. Samt olika källors olika beskaffenhet. Arkeologin är en självklar del i detta pussel där vi saknar historiska källor. Det jag ännu saknar och som jag hoppas kommer i del två är Lappland, Norrbotten och Västerbotten. Det som gör det lättlyssnat är att Harrison lägger som in anekdoter i flödet vilket gör att innehållet känns inte tungt. Rekomenderas.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den Heliga hungern

Välskriven

12 maj 2019

Denna bok ger jag högsta betyg. Språket och miljöbeskrivningarna är lättillgängliga. Människorna kommer nära. Deras utsatthet förhoppningar och drömmar känns levande. Orden gör hunger och kyla närvarande och påtagligt. Rekommenderas för den som är intresserad av svensk historia och hur livet kunde te sig i glesbygd och nybyggarland. I Jämtland på 1860-tal.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oloflig beblandelse

Starkt kvinnoporträtt!

4 februari 2017

Väldigt välgjord bok som ger en stark känsla av autenticitet. Sara Greta är en flicka som växer upp i Västerbotten. Hennes mor är ogift och därför placeras hon redan vid sin födsel i utkanten av samhället. Sara Greta vill mer i sitt liv och flyttar. Den som inte läst denna bok. Läs den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Afternoon tea

Mysig bok

26 april 2016

Bra och enkla recept med varierande svårighetsgrad. Väldigt inbjudande och inte tillkrånglat. Känns som att ha en liten bit i England i hemma i Sverige.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

HerreGud & Co

Finurlig och rolig!

25 september 2015

En bok med finurliga funderingar. Ofta har jag ett småleende när jag tittat och läst på dagens text. Rekommenderas för den som vill ha lite guldkorn i tillvaron.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Grön mat : vegetariskt varje dag från River Cottage

Fräscha recept med grönt tema!

23 september 2014

Jag gillar de personliga kommentarerna till recepten. Recepten är inte svåra. En del tar tid men momenten är inte svåra. Rekomenderas varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

De små folkens historia : minoriteter i Europa

(enbart betyg)

20 november 2019

Karl den store

(enbart betyg)

20 november 2019