Användarprofil Pixie / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Pixie

Antal betyg: 17
Antal recensioner: 17

Stora boken om virkning

Mycket fin och användbar bok

25 augusti 2012

Jag var positivt överraskad när jag fick boken i min hand. Den känns modern och inspirerande. Boken innehåller många fina mönster (bilder i färg under vilka det finns grafiska diagram). Några konkreta virkprojekt (t.ex. tröja, pläd, mössa, sjal bl.a.) ingår också. De är alla eleganta, tycker jag som ofta fann virkade plagg töntiga och virkade på sin höjd endast enfärgade grytlappar. Boken lämpar sig för både nybörjare och den som är mer avancerad.

Den kompletterar Virkskolan som är en annan bra virkbok enligt min åsikt.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Grönt : välja hantera tillaga

Bra information för alla

12 februari 2014

som vill lära sig mer om grönsaker vilka säljs i Sverige. Boken är stor och tung, översiktligt organiserad med tydliga bilder, både fotografier och teckningar. Recepten förekommer i slutet av varje temakapitel t.ex. potatis, lök o.s.v. och de har en stor spänvidd från vardag till mer festliga rätter, från klassiskt till modernt, både svenskt betonat och lite mera asiatiskt. Man har inkluderat också ett kapitel med vilda växter. Det är ingen renodlad vegetarisk kokbok, recept som innehåller kött förekommer också, vilket gör boken intressant för många fler, även barn. Den är informativ, trevlig att blädra i och jag förstår lätt varför den fick ett pris. Den är ganska dyr men värd pengarna när allt kommer omkring.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Medarbetarskap : så får du dina medarbetare att ta i...

En modern och mycket användbar bok

23 november 2017

Den är uppenbarligen skriven av fyra kloka och erfarna män. Jag känner bara lättnad och tacksamhet efter att ha läst den i en situation när jag var närmast desperat och på gränsen att ge upp efter tre år i en totalt dysfunktionell arbetsgrupp.

Boken är bra för både anställda och de som har olika ledande positioner på en arbetsplats. Den är också bra för olika arbetsgrupper som har ett delat ansvar t.ex. i ekonomiska föreningar och intresseföreningar där många anser sig ha olika rättigheter utan att omfamna också sina skyldigheter.

Frågor som t.ex. "Vilket slags arbetsmiljö utgör jag för dig?" kräver konkreta svar och kan engagera var och en. Boken har en nutida ram med fokus på Skandinavien och de utmaningar vi möter dagligen.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Trädgårdsform : vackrare trädgård med arkitektens ve...

Mycket bra bok

28 mars 2016

Konkret, praktisk, idérik, inspirerande, grundlig och användbar. Du kan vara nybörjare i trädgården eller mer erfaren. Det är väl investerade pengar.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bohus stickning på nytt : the revival

Bohus stickning för nutiden

20 april 2018

Fina färger och mönster för alla som är intresserade av denna typ av stickning. Museibutiken i Uddevalla säljer material till olika modeller.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Makeup

Ansiktets trädgård

16 juli 2017

Att lära sig om make up är som att lära sig om trädgård. Det tar liksom aldrig slut för det är en process. Man lär sig lite i taget genom att experimentera, göra om, testa något nytt, förbättra tekniker.

Man behöver skaffa sig en bred produktkunskap, ha lätt hand, konstnärligt seende, god humör, stresstålighet, veta lite om psykologi och ha mod att komma andra människor mycket nära utan att vara påträngande. Mycket av den "fatala balansen" kommer endast med en lång yrkeserfarenhet.

En bok som denna erbjuder en del information och tips. Om informationen är elementär eller användbar kan ingen annan avgöra än du själv. Det beror på vad du redan kan och vad ditt syfte är. Har du yrkesambitioner eller vill du sminka dig själv på ett proffsigt sätt?

Man måste börja någonstans och boken kan hjälpa dig att skaffa en bra grund.

Att läsa olika sminkböcker är som att samla snäckor på stranden. Alla är både lika och olika. Vissa behåller du, andra slänger du tillbaka i vågorna. Plocka upp den här boken och bedöm själv. Lycka till!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dispelling Wetiko

Livets kurslitteratur.

16 juli 2017

Boken inbjuder till eftertanke och ett grundligt utforskande av många komplexa fenomen i det egna psyket som också återspeglas i otaliga kollektiva strukturer. Rekommenderas till alla ledare, konstnärer och journalister. Våga titta i spegeln av ditt eget sinne. Det blir det första steget till befrielsen från den ständigt pågående mardrömmen av ens egen abdikation från eget ansvar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fractals

Intressant bok men en färglös utgåva.

30 juni 2016

Fraktaler är fascinerande. Bildformer som skapas fångar vår uppmärksamhet. Boken och dess innehål är intressant, värdefull men färgtrycket i denna utgåva är dåligt. Färgåtergivningen är inte bra vilket drar ner upplevelsen totalt. Jag returnerade boken av den anledningen och letade efter en tidigare utgåva.

Det är alltid en balans mellan tryckkvalité och pris men blir kvalitén såpass dålig att bilderna förstörs är det liksom ingen idé med det hela. Eller?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Terraces, Balconies, Roof Gardens &; Patios

En inspirerande bok

30 juni 2016

som kommer väl till hands om man drömmer om en vacker och trivsam "ute oas". Oavsett om utgångspunkten är en villa med en enkel uteplats eller en lägenhet med en liten balkong utan utsikt över havet hittar man många detaljer som kan bli en början till ett levande uterum.

Och har man inget av det ovannämnda och är strandad i en urban djungel med ambulansens sirener som bakgrund kan man säkert få med sig både bostadsrättsföreningens styrelse och medlemmarna och försköna den gemensamma gården.

Väl organiserat innehåll med vackra tydliga bilder. Det är nästan ingen text i boken och bilderna är därför viktiga.

Tidigare gavs boken ut i ett stort format vilket är viktigt när det är bilderna som berättar. Här kommer den i mycket mindre format och även bilderna blir mindre vilket är synd (därför ger jag endast fyra stjärnor). Å andra sidan är priset överkomligt vilket onekligen räknas. Det är ingen idé med en fin bok som ingen har råd att köpa.

Det är inte heller en "snickra själv bok", det finns andra sådana. Boken är användbar på det stadiet när man drömmer och planerar. Senare kan man plocka fram såg och skruvdragare eller hyra en hantverkare för att göra verklighet av sina drömmar. Lycka till!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej