Användarprofil Bertil Å / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Bertil Å

Antal betyg: 4
Antal recensioner: 4

Scener ur hjärtat

Civilisationskritik i toppklass!

9 januari 2019

Scener ur hjärtat är en synnerligen angelägen bok, skriven med varmt engagerat hjärta och skarp civilisationskritik, i denna tid som nu börjat ticka ner, inom ett decenniums tidrymd innan vår civilisation, om vi inte gör något åt klimathotet, tippar över kanten. Läs och ge till en vän efteråt. Tål verkligen att diskuteras och vändas och vridas på. Pocket som kostar som en utelunch.

9 av 13 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Anteckningar från underjorden

Dostojevskijklassiker som speglar vår samtid

6 september 2017

Anteckningar från underjorden, den tidigare Från källarhålet, nyöversatt från 2017, kastar oss in i Dostojevskijs 1860-tal och speglar samtidigt vår egen samtid på både omskakande och medmänskligt klargörande vis. Här får vi möta den självreflekterande, gemenskapslängtande något säregna medmänniskan, som på olika vis försöker bevara sin värdighet och självrespekt, i ett allt mer krävande och förvirrande samhälle, som allt fler av oss har svårt att orka med med bevarad förmåga att öppna sig för kärleken och den mänskliga gemenskapen när väl tillfälle ges.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Männen : Männen

Ung medveten kvinna tar strid

12 mars 2019

Diktsamlingen som är lättillgänglig men har djup ändå, rekommenderas för att balansera feministdebatterna av en ung medveten kvinna, som skriver mycket medvetet, sensibelt och där dessutom männen kan känna igen sig, kanske framförallt de yngre. Män och kvinnor idag delar ju mer än vi kanske anar när det kommer till förälskelse och kärlekar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inannas resa. Om kvinnors initiation

Må bra bok för kvinnor?

9 januari 2019

Går det att få ut särskilt mycket mer av denna bok än intressanta myter om att vara kvinna från civilisationernas gryning? Den ev undertexten går mig förbi, då jag inte kan identifiera mig med att vara kvinna och vad det enl författaren måste innebära av naturliga kvinnliga lidanden under den patriarkala samhällsstrukturen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej