Användarprofil Stinas_boksida / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Stinas_boksida

Antal betyg: 36
Antal recensioner: 30

Reliken : stjärnornas budbärare

Spännande resa

11 juli 2020

Martin ser fram emot sitt sommarjobb i Vela kyrka. Här ska han jobba som vaktmästare. Första dagen träffar han den förra vaktmästaren Leffe, som visar runt och förklarar vad han ska göra.

Av en slump hittar han en hemlig relikgömma. Nyfiken som han är börjar han nysta vidare i detta. Det han inte då vet, är att ju mer han söker, desto farligare blir det för honom.

Han börjar känna sig iakttagen och det händer konstiga saker i kyrkan.
Martin tar kontakt med Leffe för att berätta vad som händer. Det visar sig att han själv har nystat en del i detta.

För Martin blir detta en sommar han aldrig kommer glömma. Det som från början var nyfikenhet, handlar nu om att överleva.

En helt otrolig intressant historia, som sträcker sig över 500 år. Boken varvas med 1600 talet och nutid.
Det är en hel del historia, som jag tycker är väldigt intressant.
Karaktärerna var lätta att tycka om, och miljöbeskrivningarna gör att jag var med på deras resa.

Boken är lättläst med korta kapitel, vilket gör att man bara ska läsa ett kapitel till, och ett till. Jag sträckläste boken, då jag tyckte den var så spännande.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett rent helvete

Sträckläste boken

20 september 2020

Danuta kom till Sverige från Polen för 10 år sedan. Tanken var att hon skulle jobba ett par år för att tjäna lite pengar, och sen åka hem till Polen igen.
Hon älskar att städa, och är en väldigt omtyckt städerska på företaget Rent hus.

Caroline Seger jobbar på en fin advokatbyrå, där hon har hand om personalen. Hemma har de slutat prata och glider ifrån varandra mer och mer. Till slut brister allt.

Ossian Schröder har nått sina drömmar, och känner sig tom. Han bedövar det med fester och kvinnor, medan han söker meningen med livet.

Danuta älskar sina kunder lika mycket som städningen, och när hon ser att de behöver en puff i rätt riktning, försöker hon med små gester hjälpa till. Men ibland blir det bara fel.

Detta är en härlig relationsroman/feelgood. Danuta är en karaktär som jag tycker om. Hon berör mig. Det är en varm historia med flera oväntade möten.
Jag hade önskat ett lite längre slut, då jag tyckte slutet blev för snabbt avklarat.
Streckläste boken och gillar den mycket.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Höstmorden

Högt tempo

20 september 2020

Ett par blodiga skor står på en pir efter att en man försvunnit på Mörkö.

Mer än 10 år senare, bryter tre ungdomar sig in i ett igenbommat sommarhus, för att leta efter pengar.
I källaren hittar de en mördad kvinna, vilket skrämmer slag på dem. Medan de springer därifrån ser de att mördaren får syn på dem.

Jessica och hennes kollegor inom polisen får i uppdrag att titta närmare på mannen som försvann för mer än 10 år sedan. Det visar sig vara större och mer aktuellt än de någonsin kunnat tro.

Wow, ännu en bok av Samuel med högt tempo, och en spänning som sitter i genom hela boken. Det går inte att sluta läsa när man väl börjat. Många gånger tror jag att jag vet vem mördaren är, men då kommer en oväntad vändning, och man får börja tänka om.
Miljöbeskrivningar är väldigt fina, vilket gör att man blir nyfiken på Mörkö.

Detta är tredje boken med polisinspektören Jessica. Böckerna går att läsa fristående.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

De Frostfödda

Spänning och skräck från början till slut

20 september 2020

Gwyn, som är hertigens dotter, har precis förlorat sin pappa, och Hertigdömet Fyrdham står nu utan en regent. Gwen är den som borde ta över eftersom hon är äldst, men det finns de som vill annat.

Mortenius är en alkis som jobbar för hertigen, samtidigt som han sysslar med skumma saker.

Odar har blivit lämnad av de sina, som vänt honom ryggen. Men för honom finns bara ett mål, även om det innebär mycket blod.

Vi får följa flera öden som på olika vis vävs samman. Här finns mycket blod, våld, svek, sprit, slagsmål och korruption. Det är en mörk och tragisk värld där du inte kan lita på någon.

Det är bra tempo genom hela boken. Spänning och skräck från början till slut. Det händer något hela tiden.
Jag har lite svårt med alla namn och platser, men kommer in i det efter ett tag.

Boken är lätt att läsa, men svår att släppa. Både karaktärerna och miljön är bra beskrivit. En debutbok med hög kvalitet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Marias skrupler

Så spännande

7 september 2020

Maria har precis haft skolavslutning från femman, och hon ser fram emot ett långt och härligt sommarlov.

Men då blir Maria kidnappad. Hon är jätterädd och är helt säker på att hon kommer dödas.
Men tiden går, och plötsligt har det gått fem år. Fem år inlåst med sin kidnappare Junior.

Att komma hem efter 5 år, var inte lätt. De viskades och pekades, och alla visste vem hon var. Mycket påminde om tiden som inlåst, musik, en bok eller något på tv. Kompisarna var inte samma människor som innan. Hur ska hon någonsin passa in i samhället igen?

Wow. Vilken debutbok. Jag kunde inte sluta läsa, utan sträckläste boken. Jag fängslades direkt. Den är gripande och sorglig, samtidigt som jag blir förbannad. Men det finns även kärlek och fin vänskap.

Boken är lättläst och varvas mellan dåtid och nutid.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kvarnpojken

Spännande livsöden

7 september 2020

Det är i början av 1900 talet och vi får följa Eero. Han har det inte lätt hemma. Hans pappa åker över till Amerika för att fixa något, men lovar komma tillbaka. Men kort tid efter flyttar Pär in hos dem. Han är inte snäll varken mot honom eller hans mamma. Även i skolan har Eero det tufft, men han är glad att han har sin vän Signy.

I nutid får vi följa Adrian. Även han har det tufft i skolan, så för att komma bort från detta, väljer familjen att flytta till Adrians morfars hus ute på landet.

I skolan har de ett grupparbete som han gör med Sofia. De har valt att ta reda på mer om vad som tidigare hänt i byn, då de hört att det ska ha hänt en hel del tragiska och fruktansvärda saker. Det visar sig komma fram mer hemligheter än någon trott.

Väldigt bra bok med mycket spänning. Den griper även tag i mig när man läser om deras utanförskap och mobbing. Här finns även en del övernaturliga inslag. Dåtid och nutid binds ihop fint i slutet.

Boken vänder sig från 9 år, och fungerar bra många år upp i åldern. Boken är lättläst med korta kapitel.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Brevvännerna

Feelgood när den är som bäst

4 september 2020

Malin och Anders har varit gifta i många år. Livet går lite på rutin. Egentligen har Malin allt man kan önska sig, men hon saknar närhet och kärlek från sin man. Det har varit dåligt med det i flera år.
När bokbussen kommer en gång i veckan är Malin där för att låna lite böcker. För genom att läsa kan hon drömma sig bort en stund.

Erik lever ensam efter att äktenskapet tagit slut. Han gillar också att läsa, så när han ser bokbussen är han där och lånar en bok.
När han kommer hem hittar han avrivna papper där någon kvinna skrivit om sitt liv, sin längtan och saknad.
Erik blir självklart nyfiken på vem som kan ha glömt detta i en bok. Vem är kvinnan?

Wow, vilken pärla. Jag ville inte den skulle ta slut, samtidigt som jag inte kunde sluta lyssna. Jag var fast direkt.

En mysig och charmig feelgood om kärlek, längtan och att ta svåra beslut mitt i livet.

Full pott från mig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oslagbar

En spännande ungdomsbok

4 september 2020

Anton är en kille på 16 år. Han är en populär kille som gillar att festa och hänga med kompisarna.
Han är nyförälskad i Nora, men samtidigt kan han inte låta bli att titta på Sandy, som är skolans snyggaste tjej, alla killars dröm, och som gärna flörtar med Anton.

Det som skiljer Anton från andra ungdomar är att han har superkrafter, och vigd åt att rädda folk i nöd. Men det finns de som inte vill att de ska finnas, så Anton måste vara försiktig så han inte avslöjar sig.

Detta är en spännande ungdomsbok med mycket tonårsdrama och med hög igenkänning för många i den åldern. Kärlek, vänskap, svek, lögner och tankar.
Boken är lättläst med lagom långa kapitel.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det enda jag kan göra är att gå

Gripande berättelse

29 augusti 2020

Deras blickar möttes, det var kärlek vid första ögonkast. Vem var denna man? Hon måste hitta honom igen.

De kunde knappt vara ifrån varandra. Kärleken var så stark. Men med tiden blir han mer och mer kontrollerad. Han vill inte hon ska klä sig så, inte umgås med någon, inte titta på någon. Han som kom från en annan kultur accepterade inte hennes fria sätt att leva. Det räckte inte med ord, utan han tog även till våld och hot. Efteråt lovade han att det inte skulle hända igen.

Att ta sig ur en destruktiv relation är inte lätt. Trots alla tecken som kommer ett efter ett. Känslorna finns ju där, och han ska ju inte göra om det.

Detta är en självbiografisk berättelse som verkligen berör mig. Hon skriver väldigt öppet och ärligt, vilket gör det skrämmande. Man blir så arg och ledsen över hur vissa män behandlar kvinnor. Det är ett tungt men viktigt ämne, som aldrig får tystas.

Rekommenderar verkligen denna bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej