Användarprofil Lena / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lena

Antal betyg: 120
Antal recensioner: 11

Go Tell The Bees That I Am Gone

Tala till bina

20 december 2021

En sån upplevelse, rena berg- och dalbanan, skratt och gråt. Spänning och passion. Diana Gabaldons nionde bok är ett hissnande äventyr, som de tidigare böckerna i serien slutar på samma sätt, ett stort flämt! , och hur länge ska jag behöva vänta på svaret på frågan.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Som man sår

Oja!

30 juli 2021

Mycket bra fortsättning på sviten med bl a Sebastian Bergman. Vilka vändningar som görs på "spelplanen". Hoppas att det blir en fortsättning, vill veta vad som händer med alla.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En hackkycklings hämnd: En feelgood deckare

Deckare?

16 februari 2021

Feelgood, ja kanske. Deckare, nä.
Kämpade med att läsa ut boken, försöker göra författaren rättvisa med att åtminstone slutföra det jag påbörjat. Kanske jag närde förhoppningen att det skulle bli bättre.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

All Souls Complete Trilogy

Magisk kärlekshistoria

12 januari 2021

Fick tips på böckerna, något avogt inställd från början, men... Man behöver inte vara förtjust i genren vampyrer, häxor och demoner för att uppskatta och tycka om dessa böcker. Varm och underbar berättelse om kärlek, förbjuden gränsöverskridande sådan. En och annan människa finns också med. Att författaren är historiker är bara ett stort plus i det hela.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Finns inte på kartan

Riktigt bra bok

12 december 2020

Intressant skildring av högskolestuderande med en annorlunda praktikplats. Som gör skillnad i ett litet avsomnat samhälle i Småland. Kärlekslivet är inget vidare med en s k pojkvän som är egofixerad och streber. Gillade boken och kan rekommendera den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fången från Skottland

Ja

23 september 2020

Den bästa av de fristående böckerna.
Trevligt med en bok om bara Jamie och Lord John. Egentligen bör man läsa denna när man är ungefär i mitten av Sjöfararna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

De målade grottornas land

Om jag är snäll kan det bli 2½ stjärna

3 juni 2011

Nu skulle jag avnjuta sista delen av denna serie. De målade grottornas land var det ja, men var vi tvungna att följa med in i alla grottor? Dessa upprepningar som förekommer, sida upp och sida ner, så himla segt. En av mina funderingar; är det verkligen samma författare till denna bok som till de andra i serien? Boken är som den berömda historien om ketchupflaskan, först kommer inget, sen kommer inget och sen kommer allt på en gång. Från kapitel 32 och framåt kan man skönja historien som en gång fängslade. Tyvärr!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den förlorade symbolen

Spänning till sista sidan

19 november 2009

Den här är ruskigt spännande, en bladvändare av rang. Det här är ingen bok som ska börjas att läsa på kvällskvisten, den var svår att lägga ifrån sig, helt enkelt. Hjärtat i halsgropen mer än en gång under läsandets gång och ett slutkapitel som är formidabelt intressant. Anser att denna boken med Robert Langdon som någon form av huvudperson, är snäppet bättre än både Da Vinci-koden och Änglar och demoner. Utan tvekan 5 stjärnor!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

An Echo in the Bone

Ett eko

27 oktober 2009

Denna bok är precis som de sex andra böckerna om Jamie och Claire helt fantastisk. Vet egentligen inte om jag ska ge den 4+ eller en 5:a i betyg. Diana Gabaldon har en förmåga att låta karaktärerna träda fram ur sidorna och man får en titt in i den förgångna. Fylld med humor, dramatik, historia, kärlek, romantik och föralldel del även sex så känner man igen sig i karaktärerna och sagan fortsätter där den slutade från förra boken. Hoppas bara att det blir en bok till, för det slutade med ett flertal frågetecken i luften. Boken består av 4 berättelser, Jamie/Claire/Ian + Brianna/Roger + Lord John+William. Dessutom ett oerhört persongalleri i kulisserna.
Jamies slutliga uppgörelse med Laoghaire var riktigt kul. Han är verkligen karl för sin kilt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej